Nicolas Cage wil zich na 'Renfield' vastbijten in eigen versie van Dracula

Nicolas Cage wil zich na 'Renfield' vastbijten in eigen versie van Dracula

Na zijn vampierendebuut in Renfield, heeft Nicolas Cage de smaak te pakken en heeft hij het over een eigen versie van Dracula.

Na zijn vampierendebuut in Renfield heeft Nicolas Cage de smaak te pakken en heeft hij het over een eigen versie van Dracula.

In een interview met Total Film Magazine onthult Cage, dat hij zich meer wil verdiepen in de psyche van Dracula en dat een hoofdrol als bloeddorstige graaf misschien niet zo ver in de toekomst ligt.

Vers bloed
De acteur blijkt groot fan te zijn van de verfilming van de personages gespeeld door Christopher Lee, Frank Langella, Bela Lugosi en Gary Oldman en hij wist altijd al dat hij de uitdaging aan wilde gaan om in hun voetsporen te treden.

"Ik wilde zien of ik het personage iets nieuws kon geven. Ik wist altijd al dat ik dit op een gegeven moment wilde doen," aldus Cage.

Donkere dimensies
Wat we kunnen verwachten van Cage zijn versie van Dracula laat de acteur al een beetje doorschemeren wanneer hij vertelt over zijn inspiratie bij zijn personage in Renfield

"Een verslaving aan bloed is niet zoals een verslaving aan alcohol, heroïne of seks. Ik keek daarom naar hoe bloedlust je een donkere dimensie in kan drijven," vertelde Cage.

Bloed, bloed en nog meer bloed
In Renfield gaat het over het doen en denken van het hulpje van Dracula, gespeeld door Nicholas Hoult (The Menu).

In onderstaande trailer zien we dat de handlanger deel neemt aan groepstherapie en vol emotie vertelt over zijn baas. Misschien kunnen we hieruit al meer opmaken wat de drijfveren zijn van de bekende graaf, naast bloed, bloed en nog meer bloed.



Renfield, geregisseerd door Chris McKay (The Tomorrow War), is vanaf 25 mei in de Nederlandse bioscopen te zien.

NieuwsFilm

meest populair