The Menu (2022)

De gasten sterven in elk geval niet van de honger in deze culinaire horrorfilm.
play

7,2 details

  • 107 Min
  • Komedie
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
107 Min Verenigde Staten

Een stel vertrekt naar een eiland om aldaar te eten in een zeer exclusief restaurant, waar de chef (Ralph Fiennes) een fenomenaal menu heeft samengesteld, dat wat schokkende verrassingen bevat...

Regie
Mark Mylod
Cast
Ralph Fiennes, Anya Taylor-Joy, Nicholas Hoult, John Leguizamo, Paul Adelstein, Janet McTeer, Hong Chau, Judith Light, Mel Fair, Reed Birney, Rebecca Koon, Aimee Carrero, Rob Yang, Christina Brucato, Arturo Castro, Peter Grosz, Adam Aalderks, Rachel Trautmann, Mark St. Cyr, Michael A. Dean, Jon Paul Allyn.
Release
10.09.2022
Release NL
24.11.2022

Filmtotaal Recensie

Regie: Mark Mylod | Scenario: Seth Reiss, Will Tracy | Cast: Anya Taylor-Joy (Margot), Ralph Fiennes (Chef Julian Slowik), Nicholas Hoult (Tyler), Hong Chau (Elsa), Janet McTeer (Lillian), e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2022

De haute cuisine spreekt met haar emulsies, gels, schuimen en haast tot kunstwerk opgemaakte borden tot de verbeelding. Het draait in de gastronomie naast smaak vooral ook om de beleving. De piepkleine gerechtjes tegenover het vaak exorbitant hoge prijskaartje omnevelen de hogere kookkunst met snobisme. The Menu schenkt een cynische blik, met een knipoog, in dit even majestueuze als potsierlijke wereldje, waar de gasten van vanavond een wel heel bijzonder arrangement staat te wachten. De ultíéme culinaire beleving. Een galgenmaal.

Op een eiland niet ver van de kust ligt het zeer exclusieve restaurant Hawthorne, waar gerenommeerd chef-kok Julian Slowik de lakens uitdeelt. Hij heerst over zijn keukenbrigade met militaire discipline, maar zijn liefde voor het vak heeft duidelijk plaats gemaakt voor iets anders. Het voedsel komt hier direct van het land op je bord en de hoge kosten van ruim duizend dollar maken dat de ervaring enkel is weggelegd voor de welgestelden. De gasten van vanavond zijn echter specifiek en met zorg door de chef geselecteerd.

videotrailers & clips

alle artikelen (9)

The Menu Nieuwsberichten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Menu

acties