De 100ste film van Liam Neeson binnenkort in de bioscoop

De 100ste film van Liam Neeson binnenkort in de bioscoop

Marlowe vanaf 16 maart op het witte doek.

Met films als Taken, The Grey, Star Wars: Episode I - The Phantom Menace en uiteraard Schindler's List wist acteur Liam Neeson flink wat indruk te maken. Deze maand verschijnt alweer zijn honderdste film in de Nederlandse bioscopen.

De film heet Marlowe en werd geregisseerd door Neil Jordan die je mogelijk kent van zijn films als Greta, The Brave One, Interview with the Vampire en The Crying Game.

Marlowe in de bioscoop
De film Marlowe wordt aangeduid als een neo-noir misdaadthriller en je ziet ook rollen van Diane Kruger, Jessica Lange, Adewale Akinnuoye-Agbaje en Alan Cumming.

Het verhaal volgt privédetective Philip Marlowe die de jonge en aantrekkelijke Clare Cavendish, dochter van Hollywood-actrice Dorothy Quincannon, ontmoet. Marlowe moet haar voormalige minnaar, drugsdealer en rokkenjager Nico Peterson opsporen. Hierdoor komt hij in aanraking met de duistere kant van Hollywood.


Ontvangst
Marlowe lijkt niet de beste film van Neeson of Jordan. Met slechts 22 procent staat de film er niet goed bij op Rotten Tomatoes.

"Liam Neeson past het klassieke personage niet per se slecht, maar Marlowe slaagt er niet in zichzelf te verdedigen in het genre of te bewijzen als een leuke op zichzelf staande mysteriefilm," aldus de critics consensus op Rotten Tomatoes.

Via Just Entertainment debuteert Marlowe op 16 maart in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair