Topacteur Willem Dafoe ziet het wel zitten om DC's Joker te spelen

Topacteur Willem Dafoe ziet het wel zitten om DC's Joker te spelen

Hij heeft ook zijn eigen versie al bedacht.

Willem Dafoe is al jarenlang een favoriet onder fans om de rol van de Joker te vertolken in een film. Hij heeft zelfs al in zowel Marvel- als DC-films rollen gehad. De acteur vertelt nu in een nieuw interview met Jimmy Fallon dat hij het personage graag zou spelen.

Interesse
"Weet je, praat met Warner Bros... Ik heb een tijdje geleden een idee geopperd, maar het is niet helemaal gebeurd. Luister, ik heb het niet echt naar hen laten zweven."

"Ik noemde het in een interview en toen ging het een beetje het internet op. Maar ik dacht dat het cool voor me zou zijn om een bedrieger te spelen."



Oplichter
Dafoe benoemde zijn idee om een 'namaak'-Joker te spelen in een interview met GQ:

"Er is iets interessants aan, zoals, als er een Joker-bedrieger was. Het zou dus mogelijk zijn om niet te duelleren met Jokers, maar iemand die zegt de Joker te zijn die niet de Joker is."

"En dat opent de mogelijkheid van een interessant verhaal, vooral als je Joaquin Phoenix's Joker had, en dan had je iemand die imiteerde of riffte wat hij deed. Daar heb ik over gefantaseerd."

Jokers
Hoewel Willem Dafoe al te zien was als Vulko in de DC-films Justice League en Aquaman, bestaat er toch een kans dat hij een nieuwe rol gaat spelen in een toekomstige DC-film vanwege de nieuwe richting van de studio.

DC heeft momenteel twee Jokers gespeeld door Joaquin Phoenix en Barry Keoghan in 'Elseworlds'-films The Batman, Joker en de opkomende Joker: Folie à Deux. Nu er weer een nieuwe Batman komt in het hoofdzakelijke DCU met The Brave and the Bold, zal een nieuwe Joker ook snel volgen. Wie weet zien we Dafoe dan wel in de rol.

NieuwsFilm

meest populair