Ghostface duikt op in meerdere Amerikaanse steden; hulpdiensten ingeschakeld

Ghostface duikt op in meerdere Amerikaanse steden; hulpdiensten ingeschakeld

Een goede marketingstunt of net een tikkeltje te riskant?

In diverse Amerikaanse steden werd de bevolking de afgelopen weken opgeschrikt door Ghostface: de iconische seriemoordenaar uit de slasherreeks Scream. Variety heeft nu kunnen bevestigen dat het gaat om een marketingstunt voor de aankomende zesde film.

Later deze maand maakt Ghostface de bioscopen weer onveilig. Paramount Pictures is dan ook druk met het promoten van de film.

De studio laat het echter niet bij de gebruikelijke trailers en posters, maar zet ook acteurs in verkleed als de gemaskerde moordenaar om wat onrust te zaaien in diverse steden.

Wisselende reacties
De inzet van Ghostface lijkt een geniale zet. De studio hoopt natuurlijk dat mensen foto's van hem posten op social media... en met succes, zoals we onder meer aan de onderstaande tweet zien.



Hulpdiensten
Toch lijkt de actie niet heel handig. De optredens van Ghostface hebben namelijk geleid tot meerdere telefoontjes naar het noodnummer omdat mensen in paniek waren.

Stunt
Paramount Pictures wilde niet reageren op vragen van Variety over deze stunt. Toch heeft de site bronnen weten te spreken die bevestigen dat het om een marketingstunt voor Scream 6 gaat.



Ghostface opent vanaf 9 maart de jacht op jou in de Nederlandse bioscoopzalen.

NieuwsFilm

meest populair