'Shazam! Fury of the Gods' introduceert DCEU's eerste homoseksuele personage

'Shazam! Fury of the Gods' introduceert DCEU's eerste homoseksuele personage

Shazam-schrijvers Henry Gayden en Chris Morgan bevestigen dat een van de helden homoseksueel is.

Shazam! Fury of the Gods-schrijvers Henry Gayden en Chris Morgan bevestigen dat de film het DCEU's eerste homoseksuele personage zal introduceren.

In Shazam! Fury of the Gods neemt Billy het op tegen 'The Daughters of Atlas'. Hij is dit keer niet alleen, want all zijn vrienden veranderen in superhelden wanneer ze 'Shazam' roepen.

Eerste LHBTI personage
Gayden en Morgen bespreken in een Interview dat het voor hun erg belangrijk was om de homoseksualiteit van Pedro (Jovan Armand en DJ Cotrona) op de voorgrond van de film te krijgen.

"We wilden in deze film veel openlijker zijn met Pedro zijn homoseksualiteit. Er werd in de eerste film subtiel naar gehint. Voor deze film hebben we er hard voor gevochten om zijn seksualiteit naar voren te brengen."

Pedro is niet de enige
Alhoewel hij het eerste canon homoseksuele personage is, is hij niet het eerste LHBTI personage in DC. Zowel Harley Quinn en Catwoman zijn naar verluidt biseksueel. Ook zijn de comics en animatieseries gevuld met representatie. Misschien wel meest bekend is de relatie tussen Harley Quinn en Poison Ivy.

Er zijn dus na Shazam! 2 nog genoeg mogelijkheden om meer representatie te tonen in het DCEU.

Shazam! Fury of the Gods is vanaf 16 maart te zien in de bioscopen.NieuwsFilm

meest populair