Na 'Evil Dead Rise' kiest de reeks een verrassende richting

Na 'Evil Dead Rise' kiest de reeks een verrassende richting

Ook de wereld van Evil Dead zal zijn grenzen gaan verleggen.

In een interview met Bloody Disgusting liet acteur Bruce Campbell zich al uit over het aankomende Evil Dead Rise, de nieuwe aanvulling aan de Evil Dead-franchise, waaraan hij meewerkt als uitvoerend producent.

Buiten zijn betrokkenheid bij Evil Dead Rise van regisseur Lee Cronin, geeft Campbell in het interview de fans eveneens een kleine update over hoe het staat met de aankomende Evil Dead animatieserie.

Nieuwe animatieserie
De acteur besloot na het laatste seizoen van Ash vs. Evil Dead vrijwillig niet terug te keren als Ash Williams in live-action projecten. Echter, het nieuws ging al rond dat hij zou terugkeren naar de franchise in de vorm van een animatieserie. Hier geeft de acteur nu een hoopvolle update over.

"Ik kan alleen maar zeggen dat we er actief mee bezig zijn. Sam is een drukke jongen. Hij had een grote hitfilm, dus hij heeft veel op zijn bord, maar hij en zijn broer geven actief vorm aan de wereld," zo vertelt de acteur.

"Het is één ding om een animator te krijgen en te zeggen, 'Hé, animeer dit!' Je moet weten wat je gaat animeren. Ik kijk ernaar uit, want mijn stem is niet zo oud geworden als ik."

Achter de schermen
Vele kennen Campbell uiteraard als acteur, en dan voornamelijk degene die zijn debuut mocht maken in The Evil Dead) (1981) en diens vervolgen van regisseur Sam Raimi.

Echter, het blijkt dat Campbell tevens achter de schermen het goed naar zijn zin heeft met zijn rol als uitvoerend producent bij Evil Dead Rise.

"Als acteur heb je geen controle over dingen. Als producent heb je wel controle, dus ik produceer zoveel als ik kan, gewoon om betrokken te zijn. Het stelt je in staat om je eigen ding te doen," aldus Campbell. "In een creatieve industrie wil ik eigenlijk door bijna niemand verteld worden wat ik moet doen, zeker niet als je er al een tijdje in zit."

Evil Dead Rise verschijnt 20 april in de Nederlandse bioscoopzalen.



NieuwsFilm

meest populair