Officiële leeftijdsclassificatie bekend voor 'Indiana Jones and the Dial of Destiny'

Officiële leeftijdsclassificatie bekend voor 'Indiana Jones and the Dial of Destiny'

Ook de leeftijdsclassificatie is als een oude bekende die terugkeert.

Fans van de franchise mogen uitkijken naar een nostalgische zomer vol avontuur, want dat is waar de eerste trailer voor Indiana Jones and the Dial of Destiny ogenschijnlijk naar hint.

Het is alweer enkele weken geleden sinds Disney de eerste beelden vrijgaf van de film. De trailer werd uitzinnig goed onthaald door de fans, maar sindsdien is het vrij rustig gebleven rondom verder nieuws over de alweer vijfde film in de franchise.

MPAA-leeftijdsclassificatie
Ondanks de stilte rondom de film heeft de MPAA (Motion Picture Association of America) ondertussen wel de leeftijdsclassificatie bekend gemaakt voor Indiana Jones and the Dial of Destiny.

De doorgevoerde leeftijdsclassificatie is echter een oude bekende, namelijk de klassieke PG-13 (ook wel 12 jaar en ouder in Nederland). De redenen hiervoor zijn "sequenties van geweld en actie, grof taalgebruik en roken."

PG-13 oorsprong
Zoals zojuist aangegeven is deze leeftijdsclassificatie een oude bekende van Indiana Jones, een die zelfs zijn oorsprong vond vanwege de release van Indiana Jones and the Temple of Doom (1984), de tweede film in de franchise.

Toentertijd kregen dit soort blockbusters en actie/avonturenfilms nog een PG-leeftijdsclassificatie toegewezen of een R-rating.

PG = (Parental guidance suggested. Some material may not be suitable for pre-teenagers.)
R = (Restricted. Under 17 requires accompanying parent or adult guardian.)

De PG-leeftijdsclassificatie is vergelijkbaar met een 6 jaar en ouder leeftijdsclassificatie in Nederland en de R-rating is vergelijkbaar met een 16 jaar en ouder leeftijdsclassificatie. Raiders of the Lost Ark (1981), de eerste Indiana Jones film, kreeg bijvoorbeeld nog een PG-leeftijdsclassificatie toegewezen.

Echter, door vele klachten van bezorgde ouders rondom de hoeveelheid geweld en angstwekkende beelden in The Temple of Doom, welke nog altijd wordt beschouwd als de duisterste Indiana Jones film, besloot de MPAA uiteindelijk een nieuwe categorie toe te voegen, de PG-13 leeftijdsclassificatie.

PG-13 = (Parents strongly cautioned. Some material may be inappropriate for children under 13).

Over The Dial of Destiny
Indiana Jones and the Dial of Destiny speelt zich af in 1969, het hoogtepunt van de ruimterace tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie. Vele wetenschappers aan de Amerikaanse kant hebben een nazistische achtergrond.

Indiana Jones heeft zijn zinnen erop gezet om dergelijke naziactiviteiten en intenties aan het licht te brengen in hun zogenaamd wetenschappelijk werk voor de maanlanding. Hierin wordt Jones bijgestaan door zijn peetdochter Helena en zijn oude vriend Sallah.

In de film, geregisseerd door James Mangold, zien we naast Harrison Ford als Indiana Jones ook Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen, Boyd Holbrook, Antonio Banderas, John Rhys-Davies en Toby Jones.



Indiana Jones and the Dial of Destiny zal aankomende zomer vanaf 28 juni in de Nederlandse bioscoopzalen te zien zijn.

NieuwsFilm

meest populair