'John Wick: Chapter 5' is helemaal geen zekerheidje meer

'John Wick: Chapter 5' is helemaal geen zekerheidje meer

Het gaat nog even duren voor we deel 5 gaan zien.

John Wick: Chapter 4 verschijnt over minder dan twee weken in de Nederlandse bioscopen en het lijkt erop dat het misschien wel de beste film in de reeks gaat worden. Een vijfde deel lijkt vanzelfsprekend, maar regisseur Chad Stahelski is nog helemaal niet zeker of hij het vijfde deel gaat maken.

Niet meteen weer
Stahelski staat zeker nog wel open voor een vijfde deel, maar dat zal dan nog wel even gaan duren:

"Ik zeg altijd: 'Dit is mijn laatste, dit zal nooit meer gebeuren.' En dat zeg ik nu: Dit is mijn laatste. Elke keer als ik terugkom op een 'Wick', zit er twee of drie jaar tussen. Dat is veel tijd voor een mens. Weet je hoeveel kunstwerken of muziek of musea of locaties ik in drie jaar heb bezocht?"

"Reusachtig. Ik bedoel, bedenk wat je in een jaar doet. Wat zou jij in drie doen? Denk je niet dat dat alles je zou beïnvloeden? Ik denk gewoon niet dat ik heel goed zou zijn om gelijk weer ergens in te springen. Ik heb een beetje tijd nodig om beter te worden. Ik moet gaan oefenen."

John Wick 5
Het was in eerste instantie de bedoeling om de vierde en vijfde 'John Wick'-films achter elkaar op te nemen. Door de pandemie ging dit niet meer door en is later alleen 'Chapter 4' opgenomen.

Als 'Chapter 4' het financieel goed doet, lijkt een vijfde deel er wel te komen. De vraag is dus vooral wanneer de film uit zou kunnen komen. Stahelski geeft aan een aantal jaren te willen wachten, maar hij heeft naast 'John Wick' een onwijs volle agenda.

Zo is al bekend dat het de films Ghost of Tsushima, Rainbow Six, Highlander en Kill or Be Killed gaat regisseren.

Bijna uit
John Wick: Chapter 4 is vanaf 23 maart te zien in de Nederlandse bioscopen. Hieronder bekijk je nog eens de laatste trailer.



NieuwsFilm

meest populair