Drie oorlogsfilms die je dit jaar gezien moet hebben

Drie oorlogsfilms die je dit jaar gezien moet hebben

Dit jaar opvallende oorlogsfilms in de bioscoop.

Een paar dagen geleden plaatsten we al het bericht 'Deze 2 nieuwe Nederlandse oorlogsfilms verschijnen al heel snel' en hieronder kijken we naar drie toch wat afwijkende grote(re) oorlogsfilms die later dit jaar in de bioscopen verschijnen.

Oppenheimer (20 juli)
Christopher Nolan maakte eerder Dunkirk en komt nu met Oppenheimer, een biopic over J. Robert Oppenheimer. Zijn "levenswerk" drukte een grote stempel op de Tweede Wereldoorlog.

In Oppenheimer ontmoeten we wetenschapper J. Robert Oppenheimer. Hij leidt het zeer geheime Manhattanproject. Onder meer de Hongaarse wetenschapper Edward Teller, die de waterstofbom uitvindt, werkt eraan mee.


Golda (21 september)
Het biografische drama Golda van Guy Nattiv laat ons Helen Mirren zien als Golda Meir.

De film richt zich op de intens dramatische en belangrijke verantwoordelijkheden en beslissingen waarmee Golda Meir, ook wel bekend als de 'Iron Lady of Israel', te maken kreeg tijdens de Yom Kippoer-oorlog.

Bekijk de afbeelding
Bunker (2023)
De oorlogsfilms Bunker van Adrian Langley brenkt een zeg maar standaard oorlogsfilm samen met het horrorgenre. Dit werd uiteraard al vaker gedaan, denk maar aan Overlord uit 2018.

De film gaat over groep soldaten die gevangen zitten in een bunker tijdens de Eerste Wereldoorlog. Ze worden geconfronteerd met een goddeloze aanwezigheid die hen langzaam tegen elkaar opzet.



NieuwsFilm

meest populair