Regisseur Guillermo Del Toro verbreekt uniek Oscar-record

Regisseur Guillermo Del Toro verbreekt uniek Oscar-record

De Mexicaanse regisseur schrijft oscar-geschiedenis.

Regisseur Guillermo del Toro heeft oscar-geschiedenis geschreven. Hij werd de eerste persoon ooit die een oscar won voor beste film, beste regisseur en beste animatiefilm. Del Toro bereikte dit unieke record met zijn winst voor beste animatiefilm voor zijn adaptatie van Pinocchio.

In 2017 won de Mexicaanse regisseur al oscars voor beste film en beste regie voor het fantasy-drama The Shape of Water. Met zijn winst dit jaar maakt de regisseur dit unieke trio compleet.

"Animatie is cinema"
Del Toro uitte een krachtige boodschap tijdens zijn overwinningsspeech: "Animate is geen genre, animatie is cinema. Animatie is er klaar voor om naar een hoger niveau getild te worden. Hou het gesprek open over animatie."

Guillermo Del Toro's Pinocchio is te bekijken op Netflix. De film vertelt het bekende verhaal van een houten pop die tot leven komt na een wens van zijn maker. Maar deze keer wordt het verhaal op een bijzonder duistere manier vertelt, met een dikke Del Toro-saus. Del Toro gebruikt het welbekende verhaal van Pinocchio om zware thema's zoals fascisme aan de kaak te stellen.

Bekijk deze bijzondere hervertelling van het bekende verhaal nu op Netflix. En bekijk hieronder alvast de trailer.



NieuwsFilm

meest populair