Dit is waarom er blauwe lintjes werden gedragen tijdens de Oscars

Dit is waarom er blauwe lintjes werden gedragen tijdens de Oscars

De blauwe accessoire ging niet onopgemerkt

Kijkers van de 95e Oscarceremonie zullen het vast hebben opgemerkt: het blauwe lintje dat door meerdere beroemdheden op hun galaoutfit was opgespeld. Dit is wat het blauwe lintje betekent.

Op de rode (of in dit geval champagnekleurige) loper viel het al op: het blauwe lintje. Voor de meeste beroemdheden draait de 'Red Carpet' natuurlijk om het showen van de prachtige outfit die ze dragen. Dit jaar werd de beroemde wandeling naar de Dolby Theatre ook gebruikt om een statement te maken.

Opvallend blauw lintje
Het blauwe lintje werd onder meer gedragen door Oscargenomineerde acteur en actrice Bill Nighy en Cate Blanchett. Ook regisseur en Oscarwinnaar Guillermo del Toro was te zien met het blauwe lintje op zijn pak.

#WithRefugees
Op het blauwe lintje was de hashtag '#WithRefugees' te lezen. Het lintje is een symbool voor de steun aan de UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. De UNHCR helpt, beschermt en ondersteunt vluchtelingen bij hun aankomt en integratie in een veilig land.

Met het dragen van dit lintje wordt solidariteit en begrip getoond voor mensen die vanwege een onveilige situatie genoodzaakt zijn hun land te ontvluchten. Eerder al werden de blauwe lintjes gedragen bij onder andere de BAFTA Awards.



NieuwsFilm

meest populair