Meer 'Evil Dead' mét originele held Ash niet uitgesloten

Meer 'Evil Dead' mét originele held Ash niet uitgesloten

Er blijft altijd genoeg ruimte voor creatieve vervolgen in de Evil Dead franchise.

Terwijl de anticipatie blijft groeien voor het aankomende Evil Dead Rise, de nieuwste aanwinst binnen de bekende Evil Dead-franchise, laat Sam Raimi zich uit over oude plannen en mogelijkheden.

Over ongeveer anderhalve maand zal het geanticipeerde Evil Dead Rise van regisseur Lee Cronin in de bioscoopzalen verschijnen. Daarbij vertelde Bruce Campbell eerder al in een interview met Bloody Disgusting dat een animatieserie 'actief' wordt nagestreefd.

Evil Dead IV
In een exclusief interview met Empire Magazine deelt regisseur/producer Sam Raimi dat hij, voorafgaand aan Ash vs. Evil Dead, al plannen had voor een mogelijk vierde deel in zijn Evil Dead universum.

Voor dit vervolg zag de regisseur mogelijkheden om het personage Mia, uit Evil Dead (2013) van regisseur Fede Alvarez, en zijn antiheld Ash Williams samen te laten komen. Het kwam er echter uiteindelijk nooit van, maar dit leidde wel tot een ander vervolg.

"We hadden het over een 'Evil Dead IV' voor de andere tak van dat universum, en we maakten ons een beetje zorgen over een botsing. Ash Vs Evil Dead is wat dat uiteindelijk opleverde. Maar ik dacht altijd dat er ruimte was voor beide," zo verklaard Raimi.

Ruimte voor meer
Een vierde film in de reeks mag er dan wel nooit zijn gekomen, toch geeft Sam Raimi aan dat er ruimte genoeg is voor meer creatieve toevoegingen aan de Evil Dead franchise.

"Ik denk nog steeds dat er ruimte is voor allerlei soorten Evil Dead films. Ik denk niet dat ze elkaar hoeven tegen te werken," zo vervolgt de regisseur.

Bruce Campbell?
Of er ook werkelijk meerdere live-action vervolgen in de maak zijn, daar wordt natuurlijk niets over gezegd. Wel toont Sam Raimi interesse in het opnieuw samenwerken met acteur Bruce Cambell en producent Rob Tapert.

Campbell gaf in 2018 tijdens het laatste seizoen van Ash vs. Evil Dead al aan niet meer terug te keren als Ash Williams in toekomstige live-action vervolgen. Maar in de filmwereld is een comeback zo gemaakt.

"Ik werk graag met Bruce en Rob," aldus Raimi. "Ik vind het geweldig als producent omdat ze echt goede partners zijn, maar ik vind het ook leuk om door hen ondersteund te worden als regisseur. Dus ik hoop dat dat uiteindelijk aan de orde zal komen."

Het is onduidelijk of Raimi met deze uitspraak specifiek doelt op live-action projecten binnen de Evil Dead franchise, hoewel het uiteraard ook niets uitsluit. Maar mocht de animatieserie er werkelijk komen, dan zullen Raimi en Campbell elkaar ongetwijfeld weer tegenkomen.

Gelukkig zal in ieder geval vanaf aankomende 20 april Evil Dead Rise officieel te zien zijn in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair