Eerste recensies 'John Wick: Chapter 4': blijft Keanu Reeves ons vermaken?

Eerste recensies 'John Wick: Chapter 4': blijft Keanu Reeves ons vermaken?

De vierde John Wick verschijnt volgende week.

Na de drie steeds beter bezochte delen in de John Wick-franchise is het binnenkort tijd voor alweer het vierde deel. De eerste online reacties waren al positief en nu zijn de eerste volledige recensies online verschenen.

Op het moment van schrijven staat John Wick: Chapter 4 op een uitstekende 90 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. Dit na twintig recensies en de score zal komende dagen nog wel iets veranderen.

Meer John Wick
"Met 2 uur en 49 minuten is het in alle opzichten groter dan de vorige films - niet beter of slechter, alleen meer," aldus Caryn James van BBC.com over de film met Keanu Reeves in de titelrol.

"Ontworpen als een hoogtepunt en als een voortzetting, is dit deel misschien niet consistent genoeg om te worden gerangschikt als de beste van de franchise. Maar als de film op gang komt, dan kookt ie wel over," schrijft Nick Schager van The Daily Beast.


Spaghettiwestern?
"Chapter 4 voelt aan als de eerste John Wick-film die een spaghettiwestern van Clint Eastwood wil zijn. Het is alsof Sergio Leone het pad kruist van John Woo," pent Owen Gleiberman van Variety.

Maar er zijn ook mindere geluiden. Zo schrijft Derek Smith van Slant Magazine: "De film bewijst in ieder geval dat John Wick gedoemd is tot verdere 'Marvelization'."

Volgende week
Vanaf 23 maart zie je John Wick: Chapter 4 in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair