Disney kiest met 'Tron: Ares' mogelijk voor bekende weg

Disney kiest met 'Tron: Ares' mogelijk voor bekende weg

Er is genoeg interesse, maar uiteraard ook nog veel onduidelijkheid.

Begin dit jaar kwam nog naar buiten dat de opnames voor de derde film in de Tron franchise, Tron: Ares, deze aankomende zomer in Vancouver van start moeten gaan.

De film zou worden geregisseerd door Joachim Rønning (Maleficent: Mistress of Evil, Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge) en vermoedelijk zal acteur Jared Leto een hoofdrol spelen. Echter, de mogelijkheid bestaat altijd dat oude castleden terugkeren als het gaat om een zogenaamde 'legacy sequel.'

Terugkeer naar The Grid
In Walt Disney World sprak een interviewer van ComicBook.com met zowel Bruce Boxleitner and Cindy Morgan tijdens de opening van de nieuwe Tron: Lightcycle/RUN roller coaster. Daar werd hun gevraagd of ze zullen terugkeren in het nieuwste deel van de franchise.

"Ik heb geen idee," zo vertelt Boxleitner. "Echt, en ik ben eerlijk, en ik wens ze geluk. Ik denk dat het hoog tijd wordt dat ze het doen. Het is al lang geleden sinds Legacy."

"Ik denk dat het een heruitvinding ervan is, een reboot," zo vervolgt de acteur. "Dat heeft het nodig, en het is nodig voor de jongere ... Deze generatie ... Wij deden het voor de onze, maar zij hebben het nodig. Dus, ik zal er altijd mee geassocieerd worden. Ik was de eerste Tron."

Boxleitner speelde zowel in Tron (1982) als in Tron: Legacy (2010) een rol, hoewel Cindy Morgan slechts in het origineel een rol speelde. Ook zij gaf antwoord op de vraag.

"Ik ben altijd beschikbaar omdat ze het in leven hielden, dus ik kom opdagen en zeg: 'Bedankt,'" zei Morgan.

"We liepen daar gewoon naar binnen en het was als, 'Welkom in ons huis. Kijk naar wat we gedaan hebben. Weet je nog die film die je maakte? We hebben dit allemaal in elkaar gezet. Wat denk je ervan?'"

Legacy sequel
Het ontglipt velen vaak dat Tron: Legacy in zijn tijd een van de eerste 'legacy sequels' betrof in de filmwereld. De film werd kritisch als financieel redelijk ontvangen en het publiek wist het vervolg door de jaren voornamelijk te waarderen om zijn prachtige visuals.

Het is nog maar de vraag of een derde deel iets nieuws kan toevoegen aan de franchise. Momenteel kan er nog weinig over Tron: Ares worden gezegd, buiten het feit dat Jared Leto erbij betrokken zal zijn en dat opnames nog deze zomer zullen aanvangen.


Het is nog onduidelijk wanneer Tron: Ares in de bioscopen zal verschijnen, maar volgens IMDb staat er een releasedatum voor 19 december 2025 gepland.

NieuwsFilm

meest populair