Netflix maakt 'Frankenstein' met topregisseur en topacteurs

Er komt een nieuwe hervertelling van het klassieke verhaal naar streaming.


Regisseur Guillermo Del Toro heeft nog maar enkele dagen een Oscar in handen voor zijn stop-motion animatieverfilming van Pinocchio, maar toch lijkt de regisseur weer naar het volgende project te kijken.

En zijn volgende project lijkt een live-action verfilming te gaan worden van Frankenstein. Het lijkt er ook weer op dat de regisseur zowel het script als de regie op zich zal nemen voor de film, welke vermoedelijk naar Netflix zal gaan.

Castleden
Hoewel insiders melden dat Del Toro nog altijd werkt aan het script en er nog geen acteurs officieel hebben getekend, lijken bronnen te bevestigen dat topacteurs Andrew Garfield, Oscar Isaac en Mia Goth benaderd zijn en interesse hebben getoond voor rollen in de film.

Het is natuurlijk nog niet bekend hoe de rollen verdeeld zullen worden, maar geruchten gaan dat Mia Goth de rol van geliefde van Viktor Frankenstein zal gaan invullen. Daarbij zou Oscar Isaac erg geschikt zijn voor de rol als de gestoorde wetenschapper.

Getrouw of modern?
Door de jaren heen zijn er verschillende verfilmingen gemaakt van het bekende verhaal van Mary Shelley. Denk hierbij aan de iconische Frankenstein (1931) van Universal Pictures, Frankenstein (1994) met Kenneth Branagh en Robert De Niro, of zelfs de actiefilm I, Frankenstein (2014) met Aaron Eckhart.

Daarbij is de vraag dus of Guillermo Del Toro's nieuwe versie uiteindelijk een historische verfilming zal worden of een moderne interpretatie van het verhaal. Op zijn tijd zal er vast meer nieuws verschijnen voor het project.NieuwsFilm

meest populair