Is een 'Terminator vs. Robocop'-film een goed idee?

Is een 'Terminator vs. Robocop'-film een goed idee?

ScreenRant zegt nee.

Iedereen kent wel de Terminator. Hetzelfde geldt voor RoboCop, maar wat zou er gebeuren als deze twee het tegen elkaar zouden opnemen? Fans roepen al jarenlang dat ze maar wat graag een crossover willen zien, maar is dit wel een goed idee?

Terminator en RoboCop kwamen allebei uit in de jaren tachtig en groeiden uit tot geliefde franchises. Hoewel de eerste delen sterk werden onthaald, is dat de laatste jaren toch echter wel anders...

De laatste films
Na Judgement Day ging het bergafwaarts met de Terminator-franchise en ook de Robocop-reboot uit 2015 kan niet echt een succes genoemd worden. Sommigen hopen dat ook dat de twee cyborgs het tegen elkaar opnemen, in de hoop dat ze zo weer in de spotlights komen te staan.

Maar volgens de bekende filmwebsite ScreenRant is dit verre van een goed idee. Zo zou het beide franchises op langer termijn niet bepaald goed doen. Bovendien stellen zij ook dat RoboCop veel sterker is dan de T-800 Terminator en een gevecht tussen de twee heel snel zou kunnen gaan.

Andere Terminators
Andere Terminators, zoals de T-X en de Rev-9, zouden RoboCop wel makkelijk aankunnen en zijn juist weer te sterk. Daar blijft het echter niet bij.

ScreenRant gaat verder, door te zeggen dat het voor beide cyborgs weinig nut heeft om het tegen elkaar op te nemen. Mocht RoboCop het gevecht aangaan en gevangen genomen worden door Skynet, dan kunnen zij nog sterkere machines bouwen. In dat geval zou RoboCop juist wel eens het einde van de mensheid kunnen betekenen.

Andersom
Aangezien de Terminator-films zich later in de toekomst afspelen dan RoboCop, zou het ook zeer onlogisch zijn dat Skynet Terminators het verleden instuurt om Robocop te vernietigen. Robocop vormt geen enkele bedreiging, dus als ze hem niet opzoeken hebben ze ook geen enkele last van hem.

Kortom, er is niet echt een reden om Terminator vs RobCop te maken. We hebben echter al vreemdere dingen gezien, dus wie weet komt Hollywood in de toekomst toch nog aan met een soortgelijk verhaal.

NieuwsFilm

meest populair