De gave scifi-film 'Gattaca' krijgt een vervolg

De gave scifi-film 'Gattaca' krijgt een vervolg

Voor de tweede keer inmiddels!

25 jaar geleden kwam de epische scifi-film Gattaca op het grote doek. Inmiddels zijn er plannen om de film met Ethan Hawke en Uma Thurman nieuw leven in te blazen in de vorm van een televisieserie.

Volgens Variety werkt een team aan ervaren producers en regisseurs (onder wie Howard Gordon en Alex Gansa, bekend van tv-serie Homeland) aan een vervolg op Gattaca. De serie zou worden gemaakt voor Showtime.

Meer dan een gerucht is het voor nu ook nog niet. Er is nog niets bekend over het plot en over eventuele hoofdrolspelers.

Tweede kans
Het is niet de eerste keer dat Gattaca opnieuw wordt gemaakt. In 2009 zou Sony Pictures ook al bezig zijn met een nieuwe versie van de sciencefiction-film, maar die kwam niet van de grond. Op het laatste moment - midden in de ontwikkeling - werd er een streep gezet door het ambitieuze project.

Verhaal
In Gattaca zien we hoe de wetenschap zich verder heeft ontwikkeld. Het is nu mogelijk om vooraf de eigenschappen van je kinderen te bepalen. Vincent Freeman is op de ouderwetse manier geboren en probeert zich staande te houden tussen alle perfecte mensen om zich heen. Om zijn droom te verwezenlijken neemt hij de identiteit aan van een genetisch perfect persoon.



NieuwsFilm

meest populair