Op briljante wijze introduceert 'Scream 6' een nieuwe 'Dewey'

Op briljante wijze introduceert 'Scream 6' een nieuwe 'Dewey'

De makers proberen de leegte te vullen...

In Scream VI moeten we het voor het eerst doen zonder David Arquette als Dewey Riley. Toch heeft de populaire franchise een oplossing gevonden voor het gemis. Het vervolg bevestigt namelijk dat er een nieuwe 'Dewey' is.

Die nieuwe Dewey is in Scream 6 Chad Meeks-Martin (gespeeld door Mason Gooding). De makers hopen dat hij een leegte vult voor de fans. Dewey was een van de meest geliefde personages, maar we zien hem natuurlijk helaas niet meer terugkeren.

Dwight Riley was een van de belangrijkste personages in de eerste vier Scream-films. In het vijfde deel kreeg Ghostface hem eindelijk te pakken en dat liep natuurlijk niet goed af.



Nieuwe koers
Die keuze was volgens de regisseurs hard nodig om de franchise nieuw leven in te blazen. Dat probeert de reeks nu met het nieuwe personage Chad. Hoewel de twee weinig gelijkenissen kennen, is er een belangrijk onderdeel waar de makers wél op steunen in Scream 6.

Weerspiegeling
Net als Dewey wordt ook Chad namelijk constant bijna vermoord door Ghostface. Dewey kwam er altijd nét vanaf en dat lijkt ook het geval te zijn voor Chad. Ze lijken wel onsterfelijk en daar wordt door de makers dan ook mee gespeeld. Zo verschijnen ze allebei op een brancard nét wanneer het volledig mis leek te gaan. Het is een duidelijke weerspiegeling van Dewey.

NieuwsFilm

meest populair