Waarom droeg Morgan Freeman een enkele handschoen tijdens de Oscars?

Er is een goede reden voor.

Door redactie 18 maart 2023 07:01 in Celebrity
De Oscars zitten er voor dit jaar weer op, maar toch wordt er nog veel over gesproken. Denk bijvoorbeeld maar aan het gĂȘnante gesprek met Hugh Grant en de bizarre vraag van Jimmy Kimmel. Nu is de vreemde handschoen van Morgan Freeman aan de beurt.

Freeman is al decennialang een van de geliefdste acteurs in Hollywood. Zo was hij o.a. te zien in klassiekers als Driving Miss Daisy, The Shawshank Redemption en Million Dollar Baby (voor laatstgenoemde won hij zelfs een Oscar). Toch er is een dingetje dat maar weinig mensen weten.

De handschoen
Tijdens de Oscaruitreiking kwam Freeman ook langs, maar wat vooral opviel was zijn enkele zwarte handschoen. De nodige fans maakten zich vervolgens zorgen over de gezondheid van de 85-jarige acteur, maar we weten wat er aan de hand is.

15 jaar geleden heeft Freeman een serieus ongeluk gehad, waardoor hij is geparalyseerd in zijn linker hand. Zijn speciale handschoen zorgt ervoor dat hij minder pijn heeft en het bloed beter circuleert. Vanwege de tamelijk strakke vorm voorkomt het ook nog eens dat zijn hand opzet.

Ongeluk
In 2008 kwam Freeman bijna om het leven tijdens een auto-ongeluk in Mississippi. Hij liet zich hier al eerder over uit: "Ik heb vooral zenuwschade opgelopen en dit wordt nooit meer beter. Ik kan mijn hand in ieder geval niet meer bewegen".

"Als je je hand niet beweegt, zal hij opzwellen. Weet je wel hoe vaak je je hand wel niet gebruikt gedurende de dag? Ik kan dat dus niet meer..."

NieuwsFilm

meest populair