Hoofdrolspeler 'Aladdin' heeft totaal geen hoop meer op tweede film

Mena Massoud verwacht niet opnieuw in de huid te mogen kruipen van het bekende straatschoffie.

Jeffrey Kouters 18 maart 2023 07:43 in Algemeen
Disney lijkt de stekker te hebben getrokken uit de ontwikkeling van een vervolgfilm op Aladdin. Dat suggereert hoofdrolspeler Mena Massoud althans op Twitter.

De speelfilmversie van Disney's animatieklassieker was in 2019 een groot succes aan de bioscoopkassa's. Niet voor niets ging het huis van de muis vrij snel aan de slag met een vervolgdeel.

Aan de slag
De ontwikkeling daarvan begon in de eerste maanden van 2020. De studio huurde toen scenarioschrijvers in om een nieuw verhaal te bedenken voor het bekende straatschoffie.

Ook maakte men bekend dat Guy Ritchie terug zou keren in de regiestoel.

Geen hoop meer
De afgelopen jaren bleef het echter opvallend stil rondom Aladdin 2. De productie van de film lijkt vooralsnog niet van de grond te komen, zoals Ritchie vorige maand zelf ook al aangaf.

Hoofdrolspeler Mena Massoud lijkt er ondertussen helemaal geen vertrouwen meer in te hebben. Hij verwacht niet dat de tweede film er nog komt, zo laat hij weten op Twitter na een vraag van een fan.Toekomst
Toch lijkt het niet uitgesloten dat Aladdin 2 er over enkele jaren alsnog komt. Het betrokken talent van voor en achter de schermen is enthousiast en Disney laat niet zomaar een potentiële bioscoophit liggen.

Ook werkt de studio nog aan spin-off serie over prins Anders, het personage gespeeld door Billy Magnussen, voor streamingplatform Disney+.

NieuwsFilm

meest populair