Belaagde 'Harry Potter'-bedenker over haar controversiële tweet

Ze blijft bij haar mening en legt alles nog eens uit

Vera 18 maart 2023 07:20 in Celebrity
J.K. Rowling zegt dat veel Harry Potter-fans wel blij waren met haar controversiële 'Transgender-tweet'. De auteur kreeg enorm veel kritiek toen - en nu nog. Toch blijft zij bij haar mening.

In de podcast The Witch Trials of J.K. Rowling vertelt de schrijfster dat haar inbox vol stond met mensen die blij waren met haar Twitter-bericht, toen in 2019. Want eindelijk nam iemand het op voor vrouwen - en de veiligheid van vrouwen.

Ventileren van mening
Haar eerste bericht over de nieuwe Britse wetsvoorstel ging namelijk over het feit, dat een vrouwelijke onderzoeker ontslagen was voor het ventileren van haar mening. De auteur wist dat er een storm van kritiek zou volgen op haar bericht. Ze werd en wordt nog steeds belaagd.

J.K. Rowling zegt: "Persoonlijk was het niet fijn en het is verschrikkelijk bang te moeten zijn voor de veiligheid van mijn gezin. Ik luister naar beide kanten van het verhaal. Maar wat is waar? De tijd zal moeten uitwijzen of ik het mis had."

Wereldwijde discussie
Meer staat hier in het artikel van Deadline. In een YouTube-video van Matt Walsh wordt de podcast en de wereldwijde discussie uitgelegd.NieuwsFilm

meest populair