Hier zou de geschrapte 'Doctor Sleep' spin-off 'Hallorann' over zijn gegaan

Hier zou de geschrapte 'Doctor Sleep' spin-off 'Hallorann' over zijn gegaan

Volgens de regisseur zou het een geweldige spin-off zijn geworden

Na veertig jaar wordt The Shining van Stanley Kubrick nog altijd beschouwd als een van de beste horrorfilms in de filmgeschiedenis. Het vervolg Doctor Sleep verscheen intussen alweer bijna vijf jaar geleden in de bioscopen.

Ondanks een zeer sterk ontvangst op kritisch gebied werd Doctor Sleep van regisseur Mike Flanagan (Gerald's Game, Oculus) financieel helaas geen succes, iets wat het met zijn voorganger gemeen had.

Al rond de release van de film onthulde Flanagan al dat er een spin-off in de maak was voor het personage Dick Hallorann. Deze werd uiteindelijk geschrapt vanwege de tegenvallende box-office prestatie van Doctor Sleep. Nu laat de regisseur in detail zich uit over de plannen.

Dick Halloran
Zowel in het boek van The Shining als in de film werkt het personage Richard (Dick) Hollorann als kok in het Overlook Hotel. Hier ontvangt hij de familie Torrance en leert hij de jonge Danny Torrance kennen. Bij hun ontmoeting waarschuwt Hallorann Danny voor de gevaarlijke kanten van het hotel.

In Stanley Kubrick's The Shining werd het personage vertolkt door Scatman Crothers, door Melvin Van Peebles in de miniserie uit 1997, en in Doctor Sleep van Flanagan was het Carl Lumbly die de rol mocht overnemen.

'Hallorann' spin-off
In de Script Apart podcast onthult Flanagan de gedetailleerde plannen die hij had voor de 'Hallorann' spin-off, waarin hij onder meer aanknopingen zou gaan maken met een ander iconisch verhaal van Stephen King.

"Ik had een geweldig idee voor een film over Dick Hallorann, waar ik zo enthousiast over was, namelijk dat hij als jongeman in Derry begint en dat er zo een kleine overlap zou komen met IT," vertelt Flanagan. "Aangezien kleine Richie Halloran in het canon als jongeman een ontmoeting heeft met Pennywise."

"Dan wordt het iets heel anders, waarbij hij het leger in gaat en uiteindelijk probeert te werken bij de politie in New Orleans in een zwaar gesegregeerde politieafdeling," aldus de regisseur.

"Hier moet hij het opnemen tegen een soort neef van de True Knot. Een moordenaar die het specifiek heeft gemunt op mensen met het Licht, en er is een grote strijd."

"Uiteindelijk wint hij de strijd maar verliest de oorlog en verliest de mensen om wie hij geeft en kiest uiteindelijk voor een rustiger leven weg van alles en neemt een baan aan om maaltijden te maken in een hotel in Colorado."

Onverwachte twist
"Het zou geweldig worden," zo vervolgt de regisseur. "Het zou beginnen met Carl Lumbly als Dick Halloran die de keuken opruimt en zich klaarmaakt voor de winter omdat de nieuwe huisbewaarder en zijn gezin arriveren."

"Ze zeggen: 'Je moet klaar zijn om ze te ontvangen en ze een rondleiding te geven.' Dan gaat hij naar kamer 217 en heeft een raar voorval met de badkuip en in een flashback herbeleeft hij alle dingen uit zijn leven."

"Dan aan het einde komen we terug bij Hallorann in het Overlook Hotel en zeggen ze dat de huisbewaarders hier zijn. Hij komt naar beneden om ze te ontmoeten in de lobby en je denkt dat het de familie Torrance is, maar dat is niet zo."

"Het is Delbert Grady en zijn tweelingdochters en zijn vrouw. Dan realiseer je je dat je het begin van dat verhaal ziet."

Gecancelled
De plannen voor de spin-off beloofden een zeer interessant oorsprongsverhaal. Echter, de film kwam er uiteindelijk nooit, en Flanagan geeft aan dat hij deze keuze van de studio kon respecteren, ondanks dat hij het natuurlijk jammer vond.

"Op maandag evalueerden ze de box-office prestaties, en op dinsdag was de spin-off dood." zo reageert Flanagan.

"Ik begreep waarom ze er niet mee door konden gaan met de box office die we behaalden," voegde Flanagan eraan toe. "Het was logisch. Het was hartverscheurend, maar het was logisch. Maar ja, dat is allemaal voorbij."

Momenteel is Flanagan betrokken bij een nieuwe live-action verfilming van Stephen King's The Dark Tower. Zowel Kurbick's The Shining als Doctor Sleep zijn ondertussen beschikbaar om te streamen via HBO Max en Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair