Zo rijk is Al Pacino uit 'The Godfather' en 'Scent of a woman'

De ster heeft veel klassiekers op zijn naam en is naast acteur ook regisseur en producer

Al Pacino is een van de grootste sterren in de filmindustrie. Hij werkt al meer dan 50 jaar in de showbusiness en heeft verschillende klassiekers op zijn naam als The Godfather, Scarface, Heat en Scent of a Woman.

De nu 82-jarige Al Pacino is naast acteur ook producer en regisseur. Hij heeft veel nominaties en awards mogen ontvangen. Zijn nettowaarde wordt geschat op 120 miljoen Amerikaanse dollars. Al Pacino is dus best wel rijk.

Hoe het begon
Al Pacino is geboren in 1940 in New York. Zijn grootouders komen uit Italië. Hij bekostigde zijn acteerlessen met baantjes. Tussendoor solliciteerde hij bij elk theatergezelschap en pakte elke rol aan. Ondanks alles was hij regelmatig werkloos en duurde het jaren tot hij serieus werd genomen.

Vanaf 1967 volgen betere rollen in het theater. Vanaf 1969 volgen de eerste films, waaronder The Godfather, Serpico en Dog Day Afternoon. De ster valt verder op met films als Scarface, Scent of a Woman en Insomnia. Ook zijn recenter werk blijft goed, zoals The Irishman in 2019.

Meer vermogen
Waar Al Pacino in 1972 35.000 dollars verdiende voor een film, groeide hij door naar 1,5 miljoen in 1992, 6 miljoen in 1993 en 10 miljoen daarna.

De ster treedt ook op als producer en regisseur. Meer over zijn vermogen staat hier bij Celebrity Networth. Een YouTube-video met een recent interview bij CBS Sunday Morning staat hieronder.



NieuwsFilm

meest populair