De Netflix scifi-film 'Rebel Moon' krijgt meteen flinke expansie

Zack Snyder ziet er wel brood in.


Zack Snyder heeft het afgelopen jaar niet stilgezeten en heeft in acht maanden tijd zijn nieuwe scifi-film Rebel Moon opgenomen. Nu spreekt hij zich uit over een flink universum rondom de film.

Het was al bekend dat Rebel Moon dankzij zijn rijke omvang zal worden opgesplitst in twee delen, maar mogelijk gaat Zack Snyder nog een stap verder. In een podcast van The Nerd Queens sprak hij zich namelijk ambitieus uit over de mogelijkheid van het uitbrengen van een graphic novel en een korte animatiefilm. Maar de grootste verrassing was het idee van een mogelijke RPG-game.

RPG-game
"Hetgeen waar ik echt heel enthousiast van wordt, en ik weet niet eens of ik er wel over mag praten, is de RPG-game waar we mee bezig zijn. Die is letterlijk krankzinnig, zo meeslepen, zo intens en zo groot."

Het idee voor het maken van een RPG-game is hem gepitcht omdat bekend was dat hij altijd al een dergelijke game wilde maken. De vraag aan hem was meer over hoe groot en hoe ver hij hierin wilde gaan.

Belachelijk grote schaal
"We kunnen dit op deze schaal doen" zei hij, terwijl hij een klein gebaar met zijn handen maakt. "Of we kunnen dit op een belachelijk grote schaal aanpakken?" Waarop hij bevestigde dat dat de enige juiste manier zou zijn.

Snyder benadrukt tot slot dat hij verder echt niets meer mocht zeggen, waardoor het onduidelijk is waar de game in ontwikkeling is. Gezien het feit dat Netflix zich sinds kort bezig houdt met games, zou dit een mooi project zijn om zich in deze tak van sport op de kaart te zetten.

December 2023
Het eerste deel van Rebel Moon moet eind dit jaar op Netflix verschijnen.NieuwsFilm