Deze 3 gloednieuwe series zijn absolute knallers op Netflix, Apple TV+ en Prime

Het vervolg op een geliefd fantasyverhaal, een dringende oproep aan ons allen en moord, moord, moord.


De nieuwe lading aan series is binnen bij de streamingdiensten, en het is soms zoeken naar een speld in een hooiberg om de beste eruit te halen. De recensenten van SerieTotaal bieden duiding met 3 tips voor steengoede series op Netflix, Apple TV+ en Prime.

Shadow and Bone seizoen 2 | Netflix
Waar het eerste seizoen twee fantasyboeken voor zijn rekening nam, komen er in seizoen 2 verhaallijnen uit zes(!) verschillende boeken samen. Alsnog lukt het de serie om de kijker scherp en ge├źngageerd te houden volgens Ruby Dijk.

Ze gaf de serie 4 sterren. Ze lichtte toe: "De hoeveelheid verhaallijnen in combinatie met de hoeveelheid nieuwe personages betekent dat er gekozen moet worden waar de prioriteit komt te liggen... De avonturen van de dieven uit Ketterdam, die verstrikt raken in een vete met een machtige bendeleider, zijn veel interessanter en bieden beter uitgebouwde personages om je als kijker achter te scharen."

Lees de rest van de recensie.

Extrapolations | Apple TV+
Deze futuristische serie blikt vooruit en toont aan hoe de klimaatcatastrofe onderdeel zal worden van ieders dagelijks leven. Het levert een urgente en aangrijpende serie op volgens Terence Shea die iedereen onder ogen zou moeten krijgen.

Hij beloonde de serie met 5 sterren. Hij stelde: "Het is pijnlijk om te zien in wat voor een nare omstandigheden mensen leven in de toekomst en hoe ze gewoon doorgaan met hun dagelijkse bezigheden. Je wil die mensen wakker schudden en zeggen dat ze actie moeten ondernemen, totdat je je realiseert dat als mensen van veertig jaar geleden ons zouden zien ze precies hetzelfde zouden zeggen."

Lees de rest van de recensie.

Swarm | Prime Video
Een nieuwe seriemoordenaar dient zich aan in deze serie om ons over te verwonderen. Terence Shea ziet in hoofdpersonage Dre een intrigerende casus om je over te verwonderen. Hierdoor kreeg de serie van hem 3 sterren.

Hij vertelde: "Het is niet makkelijk om de vinger te leggen op waar 'Swarm' precies over gaat. Het is een apart werkje, soms tegen het kunstzinnige aan. En daarmee open voor interpretatie. Een onmisbaar terugkerend punt is dat vreemden keer op keer de helpende hand uitsteken naar Dre."

Lees de rest van de recensie.

NieuwsFilm