Nieuwe 'Spawn'-film met Jamie Foxx ondergaat grote veranderingen

Bedenker Todd McFarlane doet een boekje open over de obstakels waarmee hij te maken heeft.


Hoewel Todd McFarlane aanvankelijk van plan was om de regie van de aanstaande Spawn-rebootfilm met Jamie Foxx zelf op zich te nemen, heeft hij nu bevestigd dat hij dit niet zal doen.

De originele Spawn-film stamt alweer uit 1997. Daarin zagen we Michael Jai White als voormalig soldaat en huurmoordenaar Al Simmons, die gedood wordt en naar de hel wordt gestuurd maar een deal maakt met een van de heersers om terug te keren naar de aarde als de bovennatuurlijke anti-held Spawn om zijn vrouw opnieuw te zien.

Een mislukking
Die film kreeg voornamelijk negatieve recensies van critici, waardoor White en co-ster John Leguizamo afstand namen van het project.

Tijdens een interview met Chris Killian op ComicBook.com's That's Collectibles Show onthulde McFarlane nu dat er voor de geplande reboot nog andere bekende acteurs moeten worden aangekondigd, maar dat hij de film niet zelf zal regisseren omdat de studio die het oppikt waarschijnlijk geen debuterende regisseur wil.

Low-budget naar big-budget?
McFarlane legde uit dat hoewel zijn oorspronkelijke plan nogal zal worden aangepast. Hij erkende dat studio's niet op zoek zijn naar een goedkope, low-budget film met grote namen erin, maar ze zijn ook niet op zoek naar een horrorfilm met een budget van acht miljoen dollar.

McFarlane merkte ook op dat als iemand 'ja' zegt tegen het project, ze mogelijk meerdere films vooraf kopen en waarschijnlijk een professionele regisseur willen. Wie die regisseur wordt, is nog onbekend.NieuwsFilm