Deze iconische tekst in 'Gladiator' werd geheel verzonnen door Joaquin Phoenix

De acteur houdt nogal van improviseren


Het is niet ongebruikelijk dat acteurs een stukje improviseren op de filmset, of het de definitieve versie van de film weet te halen is altijd maar de vraag. Een van de meest iconische teksten uit Gladiator blijkt nu ter plekke te zijn verzonnen door Joaquin Phoenix.

Gladiator is een film van Ridley Scott met o.a. Russel Crowe en Joaquin Phoenix. Alhoewel de film al 23 kaarsjes mag uitblazen blijft het een van de meest populaire films van de 21e eeuw.

De prent wist maar liefst 5 Academy Awards op zijn naam te schrijven en leverde Joaquin Phoenix zijn eerste oscar-nominatie op.

Geïmproviseerd
De film vertelt het verhaal van Maximus (Crowe), een tot slaaf gemaakte generaal die wraak zoekt jegens de keizer Commodus (Phoenix).

In een intense scène tussen Commodus en zijn zus Lucilla, dat overheerst wordt door stilte, schreeuwt Phoenix plotseling "Am I not merciful?" (Ben ik niet genadig?)".De plotselinge uitbarsting en uitspraak van Joaquin Phoenix stond niet in het script, maar gaf het personage van Commodus meteen extra diepgang.

De Joker-acteur staat erom bekend zich volledig te toe te wijden aan de personages die hij speelt, improvisatie is daar een onderdeel van.

Gladiator 2
Er is al enige tijd een vervolg op Gladiator in de maak. Hoewel Russel Crowe en Joaquin Phoenix niet zullen terugkeren, zijn er al andere grote namen verbonden aan het project.

Onder andere Barry Keoghan, Denzel Washington en Paul Mescal zullen rollen in het langverwachte vervolg spelen.NieuwsFilm