Verbazing omdat Mia Goth voor deze horrorfilm geen Oscarnominatie kreeg

Ti West, de regisseur van 'X' en 'Pearl', vindt dat actrice Mia Goth genomineerd had moeten worden voor een Oscar


Regisseur Ti West vond de acteerprestatie van Mia Goth in zijn film Pearl zo goed, dat het wat hem betreft onbegrijpelijk is dat ze niet werd genomineerd voor een Oscar. West denkt dat Goth meer erkenning voor haar rol had mogen krijgen.

West vreest dat zijn horrorfilm niet voldoende onder de aandacht is gekomen van de Academy, het instituut dat de Oscars uitdeelt. Genrefilms worden vaker 'genegeerd' bij de Oscars, waar grote blockbusters en drama-producties geregeld meer waardering ontvangen.

Krankzinnig
Nog los van hoe zijn eigen film werd gewaardeerd, vindt West het onterecht dat Goth nauwelijks erkenning heeft gekregen voor haar 'krankzinnige' acteerwerk.

"Naar mijn mening verdiende ze het, maar tegelijk denk ik dat het niets afdoet aan haar prestatie. Een Oscarnominatie zou gewoon een mooie toevoeging zijn geweest", zegt West in een interview.

Ook al kreeg ze dan geen Oscarnominatie, Goth werd al veelvuldig geprezen om haar titelrol in Pearl. Mensen als Martin Scorsese spraken hun waardering uit voor hoe de actrice een naïeve en gestoorde psychopaat neerzette.

West werkt al aan een nieuwe film over de personages uit Pearl (en de aanverwante film X), getiteld MaXXXine. Een releasedatum is nog niet bekend, maar de opnames moeten in juni klaar zijn.

NieuwsFilm