Hoe topacteur Mel Gibson in een klap zijn carrière verwoestte

Hoe topacteur Mel Gibson in een klap zijn carrière verwoestte

Dit is de roerige geschiedenis van acteur en regisseur Mel Gibson.

De Amerikaanse acteur en regisseur Mel Gibson (Braveheart, The Passion of the Christ) heeft een behoorlijk bedorven reputatie. Hij heeft een verleden vol wandaden. Toch is hij nog altijd werkzaam in Hollywood. Hoe kan dat?

Gibson lag gedurende zijn carrière meermaals onder vuur voor homofobe en antisemitische opmerkingen. Winona Ryder, bekend van Stranger Things, beschuldigde hem daar in de jaren negentig al an.

Onder invloed
In 2006 werd Gibson gearresteerd voor het rijden onder invloed in Malibu. Tijdens zijn arrestatie ging hij flink tekeer en schreeuwde hij antisemitische opmerkingen.

Gibson belandde hierdoor jarenlang in de 'Hollywoodgevangenis': producenten en studio's wilden logischerwijs niet meer hem samenwerken en geassocieerd worden vanwege zijn slechte naam.

Racisme
In 2010 lekten er video's uit waarin Gibson racistische opmerkingen schreeuwde naar zijn toenmalige vriendin Oksana Grigorieva (tevens de moeder van een van zijn negen kinderen).

Later beschuldigde zij hem ook van huiselijk geweld. Gibson trof uiteindelijk een schikking met haar.

Deuk
Hoewel zijn carrière hierdoor een flinke deuk opliep, kreeg Gibson uiteindelijk nog een kans van Hollywood. In 2016 verscheen zijn volgende grote film Hacksaw Ridge.



Dat jaar werd hij warm onthaald op het filmfestival van Venetië, waar de door hem geregisseerde oorlogsfilm in première ging.

De prent kreeg een staande ovatie van tien minuten, zoals destijds werd bericht, en uiteindelijk genomineerd voor zes Oscars. Gibson werd genomineerd voor zijn regiewerk.

Haat en liefde
Hollywood heeft duidelijk een haat-liefdeverhouding met Gibson. Zijn ster zal te groot zijn om geheel te cancelen, maar zijn reputatie is behoorlijk besmeurd en vies.



Niet bepaald een fijne man dus...

NieuwsFilm

meest populair