Wat doet 'Harry Potter'-acteur Rupert Grint (Ron Weasley) nu eigenlijk?

Wat doet 'Harry Potter'-acteur Rupert Grint (Ron Weasley) nu eigenlijk?

De bekendheid verdween een hele tijd naar de achtergrond.

Rupert Grint werd wereldberoemd dankzij zijn rol als de sullige Ron Weasley in de Harry Potter-films. Nu zien we de inmiddels 34-jarige acteur maar weinig in de publiciteit. Wat is er met hem gebeurd?

Na het opnemen van de laatste twee Harry Potter-films besloot Grint een welverdiende pauze in te lassen. Een jaar later pakte hij de draad weer op.

Even wat anders
In eerste instantie kreeg hij veel 'Ron Weasley'-achtige klussen aangeboden, dus die van grappige sidekick. Grint wilde zich echter liever richten op meer serieuze rollen.

Zo was hij in 2012 in de oorlogsfilm Into the White te zien en een jaar later in de romantische dramaprent Charlie Countryman.

Theater
Grint begon zich na deze rollen meer te richten op de theaterwereld. In 2014 maakte hij zijn Broadwaydebuut in het toneelstuk It's Only a Play over theatermakers die gespannen wachten op de recensies van hun nieuwe voorstelling.

Daarna werd het vrij stil rond Grint. Hoewel hij in de jaren erna in een aantal kleine televisieprojecten te zien was, verdween hij eigenlijk uit de grote schijnwerpers.

Terug van weggeweest
In 2019 pakte Grint een grote rol in de psychologische horrorserie Servant van Apple TV+, geproduceerd door niemand minder dan The Sixth Sense-regisseur M. Night Shyamalan.

Na acht jaar afwezigheid op het witte doek, was de Britse acteur eerder dit jaar te zien in de bioscoopfilm Knock at the Cabin, eveneens een project van Shyamalan. Voor beide rollen kreeg Grint niets dan lovende reacties.



NieuwsFilm

meest populair