Deze 'John Wick'-personages gaan allemaal dood in 'Chapter 4'

Deze 'John Wick'-personages gaan allemaal dood in 'Chapter 4'

Er vallen veel slachtoffers.

John Wick: Chapter 4 is inmiddels te zien in de bioscopen en de film is een daverend succes op de box-office en onder critici. Het had de hoogste opening ooit voor een 'John Wick'-film en de recensies zijn over het algemeen ijzersterk. Nu de film uit is, zijn we er eindelijk achter welke personages het nieuwe deel niet overleven.

LET OP: dit artikel bevat SPOILERS voor John Wick: Chapter 4!

Bekende gezichten
Niet geheel verassend is de eerste belangrijke dood al vrij vroeg in de film. John is terug in Marokko om opnieuw The Elder, de mysterieuze leider van de 'High Table', op te zoeken. Hij wil zijn trouwring terug die hij in deel 3 heeft afgestaan, maar al snel blijkt dat dit niet dezelfde Elder is van de vorige film.

Hij vertelt John dat de vorige Elder is vertrokken en zijn ring heeft meegenomen en hij dus voor niks is gekomen. John schiet hem vervolgens dood. Dit zorgt ervoor dat de Marquis de Gramont (Bill Skarsgård) de hoogste positie heeft in de High Table.

De Marquis zorgt voor de verwoesting van het New York Continental van Winston (Ian McShane) en Charon (Lance Reddick). Hij vertelt Winston dat hij geen conciërge meer nodig heeft en schiet Charon direct neer.

Nieuwe personages
De film introduceert een hoop nieuwe personages, waaronder Hiroyuki Sanada als Shimazu, de manager van het Osaka Continental en goede vriend van John. Shimazu biedt John onderdak in zijn hotel, iets waar de mannen van de Marquis op voorbereid waren.

Shimazu komt aan zijn einde na een episch zwaardgevecht met Caine (Donnie Yen), de blinde moordenaar die is ingehuurd door de High Table.

De volgende grote naam die doodgaat is Killa (Scott Adkins), het hoofd van de Duitse tak van de High Table. John krijgt de opdracht van zijn familie (de Ruska Roma) om Killa te vermoorden voordat ze hem weer toelaten in de familie. John slaagt hier uiteraard in en wordt weer ontvangen in zijn familie, waardoor hij de Marquis uit kan dagen tot een duel.

De Marquis wijst Caine aan om voor hem te vechten in het duel met John. Het is een klassieke 'stand-off' waarin ieder drie keer de kans krijgt om de ander dood te schieten. Caine schiet een derde keer op John en raakt hem volledig.

Het lijkt een gedane zaak en de Marquis wil het zelf afmaken met een laatste schot door het hoofd van Wick. Hij had alleen niet door dat John zelf geen derde keer had geschoten. John pakt zijn kans en schiet de Marquis dood.

Loving Husband
Na het duel denkt John terug aan zijn vrouw Helen en lijkt hij zich te begeven aan de schotwonden. Hij heeft nog een laatste verzoek aan Winston: "breng me thuis."

We zien Winston en The Bowery King in volgende scène bij John's graf staan waar 'Loving husband' op staat gegraveerd. Hij is begraven naast zijn vrouw.

In onderstaand interview vertellen Keanu Reeves en regisseur Chad Stahelski of ze echt denken dat John dood is:



NieuwsFilm

meest populair