Dit is wanneer Francis Ford Coppola's epische 'Megalopolis' verschijnt

Dit is wanneer Francis Ford Coppola's epische 'Megalopolis' verschijnt

Eindelijk weten we iets meer over wanneer we de film kunnen verwachten.

Met de opnames voor Francis Ford Coppola's epische film Megalopolis van 100 miljoen dollar die twee weken geleden zijn afgerond, is de aandacht nu gericht op de release van de film. Helaas zullen degenen die hoopten dat het een potentiële prijskandidaat nog even moeten wachten.

Na een onthulling op Wondercon 2023 meldt Popverse dat stripuitgeverij Syzygy een graphic novel tie-in zal uitbrengen voor de film, waarbij werd meegegeven dat zowel de strip als de film pas in 2024 worden uitgebracht.

De geschiedenis herhaalt zichzelf
In de film wordt het lot van Rome nagevolgd door een moderne wereld die niet in staat is om haar eigen sociale problemen op te lossen. Hoofdpersoon is een New Yorkse vrouw die verdeeld is tussen loyaliteit aan haar vader, die een klassiek beeld van de samenleving heeft, en haar geliefde, die progressiever is en klaar voor de toekomst.

Adam Driver, Forest Whitaker, Nathalie Emmanuel, Jon Voight, Laurence Fishburne, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Chloe Fineman, Kathryn Hunter, Dustin Hoffman, DB Sweeney, Talia Shire, Jason Schwartzman, Bailey Ives, Grace Vanderwaal, James Remar en Giancarlo Esposito bevolken de cast van de film.

Coppola schreef het script en financiert het langlopende project zelf, dat al jarenlang een droom is van de regisseur van The Godfather en Apocalypse Now.

Een bijzonder project
De eerder genoemde graphic novel is afkomstig van Syzygy mede-oprichter Chris Ryall en artiest Jacob Phillips, die door Coppola werden gevraagd om op de set aan deze adaptatie te werken. Ryall bevestigt dat het project op geen enkele manier is gelicenseerd en dat hij rechtstreeks met Coppola aan de film heeft gewerkt:

"De film en het boek zijn volledig van hem. We hebben vorige maand een paar uur in Atlanta doorgebracht en hebben niet alleen gesproken over deze graphic novel, maar ook over de stripboeken die hij in zijn jeugd leuk vond. Vanaf het begin is hij meegaand en aanmoedigend geweest om ons het boek te laten maken als iets dat helemaal van onszelf is. Dus het is een soort verbazingwekkende regeling geweest, om rechtstreeks met iemand van zijn status aan zoiets te werken."



NieuwsFilm

meest populair