De scifi-film 'Gravity' bevat een fout die wel heel suf is

Toch kan iedereen ermee leven.


Er zijn behoorlijk wat films met plotgaten, zaken die een film vergeet uit te leggen of simpelweg niet goed uitlegt. De scifi-film Gravity uit 2013 van regisseur Alfonso Cuarón bevat een wel heel bedenkelijke situatie.

In de scifi-thriller Gravity strijdt Dr. Ryan Stone, gespeeld door Sandra Bullock, om in leven te blijven na een catastrofale botsing met ruimtepuin. Ze moet de meest uitdagende omstandigheden in gewichtloosheid overwinnen.

Zwaartekracht
Zo zien we dat ze samen met George Clooney's Lieutenant Kowalski buiten een satelliet hangt. Kowalski kiest ervoor om zichzelf op te offeren als hij en Stone allebei aan een veiligheidstouw hangen. Dit om ervoor te zorgen dat Stone ook niet de ruimte in wordt gezogen.

Maar daar gaat de film helemaal de fout in. In de ruimte is namelijk helemaal geen zwaartekracht, dus Stone hoefde alleen maar aan het touw te trekken en Kowalski zou dan veilig naar haar en de satelliet zijn teruggekomen.

Bekijk zelf
Bekijk onderstaande scène maar. Het lijkt net alsof Kowalski wordt weggetrokken door zwaartekracht of wind. Maar dat kan dus helemaal niet.


Meer fouten
Enkele jaren geleden plaatsten we al het artikel Bekende astronaut: "Er klopt niet veel van 'Gravity'". Hierin doet de bekende astronaut Chris Hadfield een boekje open over de vele fouten in de film.

In 2014 won Gravity maar liefst zeven Oscars, waaronder voor Beste regie, Beste cinematografie en Beste visuele effecten.

NieuwsFilm