Nieuwe 'Indiana Jones'-film 'The Dial of Destiny' krijgt grootse première

Het laatste avontuur van dr. Jones verdient een première op het Cannes Film Festival.


Na vijftien jaar keert de wereldberoemde archeoloog in Indiana Jones and the Dial of Destiny op uitnodiging terug naar Cannes Film Festival.

De avonturenfilm treedt op deze manier in de voetsporen van Top Gun: Maverick (2022) als een nieuwe Hollywood blockbuster première. Genoeg ingrediënten voor een memorabel afscheid van Harrison Ford als het iconische titelkarakter, zou je kunnen stellen.

Première
Het alweer vijfde deel in de franchise komt van regisseur James Mangold (Logan, Ford vs. Ferrari) en zal vermoedelijk vroeg tijdens het festival zijn première kennen.

Volgens de plannen zou Indiana Jones and The Dial of Destiny in première gaan op de tweede dag (17 mei) of de derde dag (18 mei).

Hollywood tintje
Indiana Jones is echter niet de enige Hollywoodfilm die dit jaar zijn première kent tijdens Cannes Film Festival. Recent kwam namelijk nog naar buiten dat Killers of the Flower Moon van regisseur Martin Scorsese ook aanwezig zal zijn.

Tevens zal Asteroid City van Wes Anderson op het festival in première gaan, waarvoor de trailer gisteren online verscheen. Daarbij waren er ook speculaties dat Oppenheimer van Christopher Nolan aanwezig zal zijn.

Over The Dial of Destiny
Indiana Jones and the Dial of Destiny speelt zich af in 1969, het hoogtepunt van de ruimterace tussen de Verenigde Staten en de Sovjet-Unie. Vele wetenschappers aan de Amerikaanse kant hebben een nazistische achtergrond.

Indiana Jones heeft zijn zinnen erop gezet om dergelijke naziactiviteiten en intenties aan het licht te brengen in hun zogenaamd wetenschappelijk werk voor de maanlanding. Hierin wordt Jones bijgestaan door zijn peetdochter Helena en zijn oude vriend Sallah.

In de film zien we naast Harrison Ford als Indiana Jones ook Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen, Boyd Holbrook, Antonio Banderas, John Rhys-Davies en Toby Jones.

Indiana Jones and the Dial of Destiny zal vanaf 28 juni aankomende zomer in de Nederlandse bioscoopzalen te zien zijn.NieuwsFilm