Echte exorcisme opgenomen in 'The Pope's Exorcist' met Russell Crowe

Echte exorcisme opgenomen in 'The Pope's Exorcist' met Russell Crowe

Zien is geloven

Sony Pictures deelt een huiveringwekkende video met echte beelden van een duiveluitbanning voor The Pope's Exorcist.



Russell Crowe speelt (echte) priester Father Gabriele Amorth in de paranormale thriller The Pope's Exorcist. Pater Gabriele Amorth, was een priester die optrad als belangrijkste duiveluitbanner van het Vaticaan en die tijdens zijn leven meer dan 100.000 duiveluitbanningen uitvoerde.

Verantwoording
Enkele jaren geleden maakte The Exorcist-regisseur William Friedkin de documentaire The Devil and Father Amorth (2017) over pater Gabriele Amorth die in 2016 op 91-jarige leeftijd overleed. Echter zal Friedkin bij dit uitbanningsverhaal geen rol spelen, die verantwoording ligt bij Overlord-regisseur Julius Avery.

Memoires
Amorth schreef twee memoires An Exorcist Tells His Story en An Exorcist: More Stories, waarop deze film met Crowe gebaseerd is.

Het uitbannen van de duivel
Volgens The Hollywood Reporter verwierf Screen Gems de rechten om het verhaal van het leven van de duiveluitbanner te vertellen. Die deal omvatte ook rechten op Amorth's twee wereldbekende memoires en andere gedetailleerde verslagen van zijn ervaringen met het uitbannen van de duivel.



The Pope's Exorcist zal vanaf 14 april te zien zijn in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair