'True Lies' met Arnold Schwarzenegger is slim jatwerk van James Cameron

'True Lies' met Arnold Schwarzenegger is slim jatwerk van James Cameron

De wereldberoemde regisseur bedacht niet alles zelf.

James Cameron heeft héél wat succesvolle films gemaakt. Bijna geen enkele film van de wereldberoemde regisseur is geen hit, maar dat betekent niet dat hij degene is die ook alles zelf bedenkt...

Cameron heeft natuurlijk met Arnold Schwarzenegger gewerkt aan Terminator, maar de twee maakten ook True Lies. De film gaat over Harry Tasker (Schwarzenegger), overdag een geheim agent maar 's avonds een brave en ietwat saaie huisman. Bekijk hieronder de trailer.



Minder macho
Cameron heeft al vaker duidelijk gemaakt geen al te grote fan te zijn van James Bond, aangezien hij vindt dat de franchise alleen de mannelijke fantasie aanspreekt.

Daar lijkt de regisseur geen voorstaander van te zijn. Nog niet zo heel lang geleden kwam hij ook al met een vreemde uitspraak over testosteron: "Toen ik nog jong was, heb ik risico's genomen omdat ik een wilde man was, vol met testosteron. Ik heb testosteron altijd gezien als een gif dat je je lichaam uit moet werken". Meer daarover en de kritiek die hij hiervoor kreeg te verduren lees je hier.

Inspiratie
Cameron vond het daarom interessant om het Bond concept volledig op zijn kop te gooien en Schwarzenegger hielp daar een handje bij. De Oostenrijkse-Amerikaanse spierbundel zag een Franse film genaamd La Totale! waar True Lies op gebaseerd is.

La Totale! volgt geheim agent Francois, die erachter komt dat zijn zoon spijbelt. Niet alleen heeft hij meer dan genoeg belangrijke missies, hij moet ook weer zijn gezin op orde krijgen voordat het te laat is. Dit klinkt behoorlijk bekend...

Interview
Cameron heeft ook toegegeven dat True Lies dankzij La Totale! tot stand kwam. Zo zei hij: "Toen ik de film zag, wist ik wat wij konden doen. Arnold zei tegen mij: "Ik ben een man en een vader, maar ook een 'masculinity'-icoon. Wat als we onze eigen James Bond maken, en op het einde van de dag gaat hij naar huis, naar zijn vrouw en kinderen?""

Zo kwam True Lies dus tot stand. De film mag ook wel een succes genoemd worden, want wereldwijd bracht de actiefilm uit 1994 maar liefst bijna 380 miljoen dollar op.

NieuwsFilm

meest populair