Deze 9 actiehelden vermoorden net als John Wick wel heel veel mensen

Deze 9 actiehelden vermoorden net als John Wick wel heel veel mensen

Wick staat 'maar' op de vijfde plek.

We zijn het inmiddels wel van John Wick gewend: de geliefde huurmoordenaar maakt in elke film weer korte metten met gigantisch veel tegenstanders. Hij heeft dan ook al héél wat mensen uit de weg geruimd, maar hij is lang niet de enige actieheld die een behoorlijk lange lijst slachtoffers heeft.

Deel 4 is pas net goed en wel uit (en is nu al een groot succes) maar sommige filmfanaten hebben nu al berekend hoeveel mensen hij omgebracht heeft. Het resultaat? In totaal heeft Wick 399 mensen uit de weg geruimd, waarvan maar liefst 140 in het laatste deel.

Veel
Een behoorlijk aantal dus, maar daarmee staat Wick slechts op positie nummer 5. Onder hem staan John Matrix van Commando (87 slachtoffers), John Preston uit Equilibrium (118), Mr. Smith van Shoot 'Em Up (141), Frank Castle van de series (173) en Alice van de Resident Evil-franchise (271). Maar wie spant dan de kroon?

Op de vierde positie staat John Rambo. Sylvester Stallone spaart werkelijk niemand en maakt maar liefst 493 mensen dood in de geliefde franchise. De bronzen plak gaat naar Ogami Itto van de Lone Wolf & Cub-serie. Hij blijft Rambo net voor met net iets meer dan 500 slachtoffers.

De leiders
Niemand minder dan James Bond staat op de tweede plaats. Heel erg gek is dit echter niet. De geheim-agent is al 60 jaar lang op het grote scherm te zien, van Sean Connery t/m Daniel Craig. Voorlopig staat de teller op 597, maar dit wordt natuurlijk meer wanneer er weer een opvolger wordt gevonden.

Of 007 echter ooit The Expendables inhaalt is nog maar de vraag. Zowat alle grote actiehelden van de jaren tachtig en negentig komen in de franchise samen om er op los te knokken. Ze stellen niet teleur. De groep maakt brengt op z'n minst 1190 personen om het leven, maar sommigen zeggen dat het eerder rond de 2000 ligt.

Moraal van het verhaal: spot niet met mensen die John heten...

NieuwsFilm

meest populair