Guy Ritchie's oorlogsfilm 'The Covenant' krijgt stevige trailer

Guy Ritchie knalt je beeldscherm in met zijn nieuwe trailer


De Britse topregisseur Guy Ritchie laat met de nieuwe trailer voor The Covenant zien wat voor heerlijke, harde oorlogsknaller dit gaat worden. Hoewel hij hiermee lichtjes afwijkt van zijn bekende thema's in The Gentleman en Snatch blijft zijn kenmerkende stijl toch zichtbaar.

De trailer heeft lekker veel adrenaline gecombineerd met harde explosies. Met de spanning en actie zit het dus wel goed in deze film. Maar er is ook ruimte voor andere thema's als een onmogelijke vriendschap en een intern conflict.

De nieuwe trailer
De film volgt namelijk de Amerikaanse legersergeant John Kinley (Jake Gylenhaal) tijdens laatste dienstplicht in Afghanistan. Hier krijgt hij nauw contact met een lokale tolk Ahmed (Dar Salim).

Het gaat alleen mis als de legerunit van Kinley in een hinderlaag loopt. Hierbij zijn John en Ahmed de enige overlevenden. De tolk moet daarom zijn leven wagen om het zwaargewonde lijf van de commandant in veiligheid te brengen. Als blijkt dat Ahmed en zijn familie gevangen zijn genomen door de Taliban, gaat Kinley hem met gevaar voor eigen leven redden.


Jake Gyllenhaal deed eerder ervaring op in de oorlogsfilm Jarhead en Dar Salim kon je eerder zien in Krigen.

Volgende maand
De release voor The Covenant staat gepland op 21 april in de States. Een Nederlandse datum laat helaas nog op zich wachten.

NieuwsFilm