Marvel-film van de week: 'Guardians of the Galaxy' met Chris Pratt

Van deze geweldige superheldenfilm kunnen we maar geen genoeg krijgen.


De Marvel-film Guardians of the Galaxy was in 2014 een verrassende hit. De destijds vrij onbekende groep buitenbeetjes groeide onder leiding van regisseur James Gunn tot misschien wel de populairste personages van het heldenuniversum.

Guardians of the Galaxy draait om een bijzondere verzameling misfits: de aardse kruimeldief Star Lord (Chris Pratt), gemuteerde wasbeer Rocket (Bradley Cooper), groene krijgster Gamora (Zoë Saldaña), pratende boom Groot (Vin Diesel) en oersterke bruut Drax (Dave Baustista).

Deze buitenbeentjes, met totaal verschillende persoonlijkheden, moeten in rap tempo zien te leren samenwerken om het universum te redden van de schurk Ronan (Lee Pace). Al snel wordt de groep 'familie'.

Topregie
Dat Guardians of the Galaxy zo'n enorme hit werd, is vooral te danken aan regisseur James Gunn. Hij bracht zijn unieke visie mee naar het Marvel-universum en presenteerde een kleurrijk vormgegeven 'space opera'.

Uniek aan het project is de lekkere muziek uit de jaren zestig en zeventig. Ook visueel ziet de film eruit om door een ringetje te halen. Al met al een van de beste Marvel-titels tot nu toe!Guardians of the Galaxy (2014)
Regie: James Gunn | Cast: Chris Pratt, Zoë Saldaña, Lee Pace, e.a.
Wanneer Peter Quill, een intergalactische vrijbuiter, de Power Stone steelt, opent de machtige schurk Ronan de jacht op hem. Quill raakt ongewenst opgeschept met een dwaze groep buitenbeentjes. Samen vormen zij een intergalactisch heldenteam om het universum te redden van Ronans verwoestende plannen.

Guardians of the Galaxy is onder meer te zien op streamingdienst Disney+.

NieuwsFilm