De Mr. Nobody in 'John Wick 4' is geïnspireerd op legendarisch Batman-personage

Heath Ledgers Joker was de grote inspiratiebron voor Mr. Nobody.


De gelijkenissen zijn misschien niet direct te zien, maar in een recent interview met Vulture heeft Shamier Anderson gezegd dat zijn personage Mr. Nobody geïnspireerd werd op Heath Ledgers Joker.

Mr. Nobody is een belangrijk personage in John Wick 4, dat zichzelf weigert voor te stellen en alleen bekend staat als Mr. Nobody.

Mr. Nobody
Mr. Nobody, die ook wel The Tracker wordt genoemd, is een dodelijke sluipschutter die alleen voor het geld in het moordspel lijkt te zitten. Hij wacht vaak met vechten tot de andere huurmoordenaars klaar zijn om zo zijn slag te slaan.


Inspiratie van de Joker
Anderson vertelt dat hij zelf een achtergrondverhaal moest verzinnen voor zijn personages, doordat het verleden opzettelijk vaag werd gehouden door de makers van John Wick 4. Anderson keek naar zijn kostuum en attributen en bedacht daar een 'waarom' bij. Anderson zei:

"Ik keek naar de Joker en bestudeerde veel van wat Heath Ledger deed, hoe opwindend dat personage was; je wist gewoon dat die man een robuust verleden had. Zoals: waarom kreeg hij die littekens? En, voor mij, waarom heb ik deze hond? Waarom heb ik deze rugzak? Waarom ben ik zo gekleed? Deze man is veel op pad. Hij heeft zakken omdat hij zo veel reist; hij verandert niet echt."

Heath Ledger
Heath Ledger maakte met zijn Joker-vertolking in The Dark Knight een verpletterende indruk en kreeg terecht een Oscar voor 'beste bijrol'. En zelfs na zijn overlijden blijkt hij een grote inspiratie te zijn voor nieuwe acteurs.NieuwsFilm