De hitserie 'Friends' kan tegenwoordig eigenlijk niet meer

Volgens de actrice kunnen veel grappen uit de populaire serie vandaag de dag niet meer door de beugel.

Door redactie
Jennifer Aniston denkt niet dat Friends vandaag de dag nog gemaakt zou kunnen worden. Volgens de actrice vinden veel jongeren de humor in de hitserie 'kwetsend'.

Aniston meent dat komedianten tegenwoordig veel minder ruimte hebben om grappen te maken en dat het steeds meer oppassen geblazen is.

"Dat maakt het werk niet eenvoudiger, want normaal was het mooie aan komedie dat je over alles en iedereen grappen kon maken", verzucht ze in een nieuw interview.

Vroeger was alles beter
Aniston: "Vroeger kon je nog een harde grap maken om iets of iemand en daarom lachen. Dat vonden we allemaal hysterisch".

De Hollywoodster licht toe dat dergelijke grappen ook een functie hadden: ze hielden de kijker een spiegel voor.

"De grappen lieten zien hoe belachelijk mensen zich soms gedragen en uiten", vertelt ze. "Nu is dat allemaal niet meer toegestaan".Gedateerd
Hoewel veel mensen nog altijd smullen van Friends (tussen 1994-2004 op de buis), voelen sommige grappen gedateerd. Dit zorgt met name voor problemen onder jongere kijkers.

"Er is een hele nieuwe generatie, met name kinderen, die nu naar deze serie kijkt en de grappen als kwetsend ervaren", zegt Aniston.

Gevoeliger
Volgens Aniston is de samenleving vandaag de dag stukken gevoeliger en is het allemaal veel lastiger dan toen.

"Er zitten dingen in die we nooit zo bedoeld hadden en over andere dingen hadden we meer moeten nadenken, maar de samenleving is vandaag de dag stukken gevoeliger dan toen", aldus de actrice.

Humor
Aniston vindt dat mensen meer moeten lachen. "Iedereen heeft humor nodig. De wereld heeft humor nodig".

Ze concludeert: "[i]Mensen moeten zichzelf gewoon niet al te serieus nemen, zeker in de Verenigde Staten niet, waar iedereen tot op het bot toe verdeeld is[i]".

NieuwsFilm