Krijgt na 'Joker' nu deze Batman-schurk zijn eigen film?

Mike Flanagan heeft een idee.


Mike Flanagan (Doctor Sleep, Midnight Mass) heeft volgens Deadline zijn pitch voor een Clayface-film gegeven aan DC-bazen James Gunn en Peter Safran. De site meldt dat er nog niks officieels mee gaat gebeuren, maar dat Gunn en Safran het idee voorlopig niet hebben afgewezen.

Nog niet officieel
Flanagan reageerde via Twitter op het artikel van Deadline. Hij zegt dat er momenteel inderdaad nog niks officieels gaande is met het project. Hij belooft dat hij het laat weten als/of dat het ooit wel wordt:Droomproject
In 2021 liet de geliefde horror-regisseur al weten dat een film over Clayface bovenaan zijn lijstje zou staan als hij ooit de kans kreeg om een film voor DC te maken:Flanagan's film over Clayface zou naar verluidt niet de traditionele versie van de schurk tonen, maar is hij juist meer een heldhaftig personage. Dat zou meer in lijn liggen met een recentere versie van Clayface in Detective Comics, waarin hij juist samenwerkt met Batman.

Elseworlds
Of de film dan een 'Elseworlds'-film als Joker of The Batman zou worden of onderdeel is van het overkoepelende DCU, is nog onbekend. De eerstvolgende 'Batman'-film wordt Joker: Folie à Deux met Joaquin Phoenix als Joker en Lady Gaga als Harley Quinn.

NieuwsFilm