Controversiële regisseur Roman Polanski maakt toch weer een film ondanks vele beschuldigingen

Omstreden filmmaker weet toch een internationale cast en crew te strikken.


Roman Polanski, de Pools-Franse filmmaker die al sinds de jaren zeventig wordt beschuldigd van seksueel misbruik van minderjarigen, heeft het toch weer voor elkaar gekregen om de financiering voor een Engelstalig project rond te krijgen.

Zwarte komedie
De film zal The Palace gaan heten en speelt zich af in het luxueuze Gstaad Palace hotel (Zwitserland), waar een feest op nieuwjaarsavond van het jaar 1999 een 'onverwachte wending' maakt.

Thema's die behandeld zullen worden zijn naïviteit, hedonisme, corruptie en sociale ongelijkheid. Gemengd met Polanski's voorliefde voor galgenhumor en absurdisme doet dit concept sterk denken aan de Gouden Palm-winnaar van vorig jaar Triangle of Sadness.

Internationale cast
Wegens de hotel-setting van de film is er een zeer internationale cast aangesteld, maar wat vooral opvalt is de interessante casting van de Amerikaanse Mickey Rourke (The Wrestler) en de Engelse Monty Python-legende John Cleese.

Première op Cannes of Venetië?
Oktober vorig jaar zat de film al diep in het montageproces, maar hoe het er nu voor staat is nog zeer onduidelijk. Het gerucht gaat dat de filmfestivals van zowel Cannes (mei) als Venetië (eind augustus/begin september) overwegen om de film in hun selectie te plaatsen en daar dan dus in première te laten gaan.

De Italiaanse distributeur spreekt al over een bioscooprelease op 6 april. Premières en meedingen naar de daarbij horende festivalprijzen zou daarmee wel uitgesloten zijn.

Eerste poster
De trailer is niet uitgebracht, maar wel hebben we al een poster:NieuwsFilm