Zo verschilt spinoff 'Ballerina' van de 'John Wick'-films

Ana de Armas speelt de hoofdrol in de eerste Wick-spinoff.


Wanneer een franchise begint met spinoffs, kan het vaak aanvoelen als meer van hetzelfde, maar volgens John Wick-producent Erica Lee zal de aankomende Wick-spinoff Ballerina met Ana de Armas in de hoofdrol tal van unieke elementen hebben die het onderscheiden van de originele reeks.

Wick-off
Lee onthulde dat niet alleen het verhaal van Armas' personage volledig anders zal zijn dan dat van Keanu Reeves' Wick, maar de film zal ook een eigen visuele stijl hebben die afwijkt van de vier John Wick-films. Ballerina heeft momenteel nog geen releasedatum.

Lee besprak de verschillen in een recent interview met /Film en zei er het volgende over:

"Wat zo spannend is aan Ballerina, is dat het zich afspeelt in een andere omgeving, dus qua esthetiek verschilt het enigszins van de Wick-films. Ana de Armas is een geweldige actrice, en wat haar onderscheidt in Ballerina is dat haar personage probeert binnen te komen, terwijl Wick in John Wick altijd probeert te ontsnappen.

Dus wat betekent dat voor het personage, de High Table, de wereld, de Continentals en alles daaromheen? We zullen ook geweldige actiescènes hebben, unieke wapens, prachtige cinematografie en indrukwekkende sets. Het speelt zich af in Europa, dus we blijven de grenzen verleggen. En natuurlijk hebben we enkele bekende gezichten uit het Wick-universum die verschijnen, dus er is continuïteit."

Niet zomaar een spinoff
Lee merkte ook op dat terwijl sommige franchises spinoffs maken om te profiteren van een populaire personage of wanneer een belangrijke serie tot een einde komt. Ballerina is echter al jaren in ontwikkeling en werd pas gemaakt toen alle stukjes op hun plaats vielen. "We namen er de tijd voor. Dit was iets waar we niet overhaast aan zijn begonnen," aldus Lee. "Ik las het verhaal vijf jaar geleden voor het eerst, en we hebben veel tijd besteed aan het ontwikkelen en verfijnen ervan na John Wick 3 en 4. We moesten nadenken over hoe de tijdlijn zou werken en hoe de wereld van John Wick invloed zou hebben op Ballerina. We zijn er heel bewust mee bezig."NieuwsFilm