Nederlands topacteur wordt de nieuwe James Bond! [UPDATE]

Barry Atsma speelt 007 in Bond 26.


1 april! Ja Barry als 007, dat zouden we uiteraard als Nederlanders fantastisch vinden. Wie weet ooit op een dag?

We hebben er lang op moeten wachten, maar nu weten we eindelijk wie de nieuwe James Bond gaat spelen. De opvolger van Daniel Craig wordt niemand minder dan Barry Atsma!

Atsma reageerde via een officieel persbericht van EON Productions: "Dit is een droom die uitkomt. Ik weet het zelf al sinds eind 2022 en moest dus lang mijn mond houden. Het is een enorme eer om acteurs als Sean Connery, Roger Moore en Pierce Brosnan te mogen opvolgen."

KLEM
Het blijkt dat Atsma de rol heeft te danken aan zijn ijzersterke optreden in de serie KLEM waarvan recent een bioscoopfilm verscheen. "Barry is een echte 007 en we kijken ernaar uit om zijn authentieke invulling van het wereldberoemde personage aan ieder te laten zien," aldus Barbara Broccoli van EON Productions.

Atsma kennen we uiteraard ook uit films als Bankier van het verzet, Michiel de Ruyter, Komt een vrouw bij de dokter en De Storm. In 2017 speelde Atsma al in de Engelstalige oorlogsfilms HHhH.

Bond 26
Het is nog onduidelijk wie Bond 26 gaat regisseren. "We zoeken nu naar de regisseur en hopen hem of haar komende maand te presenteren. Het doet ons in ieder goed dat we Barry op deze mooie dag hebben kunnen presenteren aan de wereld."

Het gerucht gaat dat EON Productions denkt aan Jan de Bont (Speed). Bond 26 moet eind dit jaar in productie gaan zodat deze in de zomer van 2025 in de bioscopen te zien is.

UPDATE: Online reacties op 1 april-grap
Hieronder een aantal vermakelijke reacties op deze overduidelijke 1 april-grap.
NieuwsFilm

meest populair