Hoe 'Kingsman'-acteur Taron Egerton denkt over fancasting als James Bond en Wolverine

Hoe 'Kingsman'-acteur Taron Egerton denkt over fancasting als James Bond en Wolverine

De acteur heeft gemixte gevoelens over de fancasting.

Ter promotie voor zijn nieuwe film Tetris sprak Taron Egerton met GamesRadar. Er werd aan de acteur gevraagd wat hij nou eigenlijk vindt van de fans die hem fancasten in iconische rollen als James Bond en Wolverine. Egerton had een opvallend antwoord.

De acteur is namelijk in tweestrijd over het feit dat mensen door blijven vragen over de fancastings. Zo vindt hij het aan een kant frustrerend, maar aan de andere kant ook wel weer vleiend.

Frustrerend
De acteur verklaart waarom hij het enerzijds vrij frustrerend vindt dat er constant wordt gevraagd naar zijn kansen om Wolverine of 007 te spelen. Het liefst praat hij er helemaal niet meer over:

"Het is eigenlijk best frustrerend, om eerlijk te zijn. Want vooral met die rollen - en ik wil ze niet eens noemen - vooral met die rollen die heel universeel worden aanbeden, zijn het echt opwindende vooruitzichten."

"Maar wat ik merk is dat ik een beetje verdoemd ben als ik dat doe en ik ben verdoemd als ik dat niet doe. Wat ik ook zeg, het wordt gesponnen in iets waar ik me uiteindelijk een beetje verkeerd door voel voorgesteld, of heel verkeerd voorgesteld door. Dus ik ga proberen er niet meer over te praten denk ik."

Tegenovergestelde effect
Egerton vertelde dat hij het natuurlijk wel vleiend vindt dat zoveel mensen hem in iconische rollen willen zien, maar hij denkt dat de fancastings juiste een averechts effect hebben:

"Het is echt vleiend dat sommige mensen willen dat ik die rollen speel, maar ik denk dat het trieste feit is dat hoe meer ik ernaar gevraagd word, hoe meer de kansen waarschijnlijk afnemen."

Wie weet
In recente jaren zijn fancastings steeds vaker uitgekomen. Zo zagen we vorig jaar nog hoe John Krasinksi de rol van Reed Richards op zich nam in Doctor Strange in the Multiverse of Madness, iets waar fans al jaren naar vroegen.

Of Egerton ook dat geluk heeft, zullen we moeten zien. Nu is de acteur te zien in Tetris op Apple TV+. Lees hier onze recensie geschreven door Arjan Welles.



NieuwsFilm

meest populair