'Harry Potter' keert nagenoeg zeker terug op HBO Max

'Harry Potter' keert nagenoeg zeker terug op HBO Max

Schrijver J.K. Rowling staat volgens Bloomberg op het punt om hiervoor een deal te tekenen met Warner Bros. Discovery.

Warner Bros. Discovery zou op het punt staan om een deal te sluiten met schrijver J.K. Rowling voor een nieuwe Harry Potter-serie. Dat meldt Bloomberg. Volgens insiders moet de serie het 'paradepaardje' worden van de aankomende nieuwe streamingdienst van het entertainmentbedrijf.

De geruchten gaan al langer rond, maar nu lijkt een officiële aankondiging niet lang meer op zich te laten wachten: volgens zakensite Bloomberg heeft Warner Bros. Discovery auteur J.K. Rowling weten overtuigen haar fiat te verlenen aan een nieuwe Harry Potter-reeks.

Serie
Warner Bros. zou een serie willen ontwikkelen die moet bestaan uit zeven seizoenen, waarbij elk seizoen één boek moet volgen. Hierdoor zouden de makers meer ruimte hebben dan de films om het materiaal van Rowling te verkennen.

Ingewijden vertellen aan Bloomberg dat de Harry Potter-serie een belangrijke titel moet worden voor de nieuwe streamingdienst die Warner Bros. Discovery later dit jaar wil lanceren en HBO Max moet vervangen.

Harry Potter
Harry Potter is nog altijd razend populair en blijft daarmee een waardevol merk voor Warner Bros. Discovery. Het is dan ook niet vreemd dat het bedrijf in wil zetten op een nieuwe serie.

Wel kleeft er de nodige smet aan de franchise door de controversiële uitspraken van Rowling. Volgens Bloomberg zal zij geen grote rol krijgen bij de productie van de nieuwe serie, maar wel alsnog op de achtergrond betrokken zijn.

NieuwsFilm

meest populair