Eindelijk is er bewijs dat 'Jurassic Park' volkomen onzinnig is

Eindelijk is er bewijs dat 'Jurassic Park' volkomen onzinnig is

De T-Rex zag er in het echt heel wat 'vriendelijker' uit.

Enkele dagen geleden kwam er nog een artikel langs waar de Jurassic World-fans niet bepaald blij van zullen worden. Een vierde deel is namelijk verre van zeker. Heel erg veel leer je echter niet van de films, want het blijkt nu dat deze grotendeels onzin zijn.

Steven Spielberg wist hoge ogen te gooien met de blockbusters, maar het lijkt erop dat de regisseur wel zijn fantasie de vrije loop heeft gegeven. Het uiterlijk van misschien wel de geliefdste en stoerste dino in de franchise, de Tyrannosaurus Rex, lijkt namelijk helemaal niet te kloppen.

Hoe dan
Wat blijkt, de T-Rex heeft eigenlijk veel grotere 'lippen' dan oorspronkelijk werd gedacht, dus de dino die we in de Jurassic Park en World-films zien met een enorme bek vol met vlijmscherpe tanden is niet hoe de T-Rex er daadwerkelijk uitzag.

In de franchise zien we zelfs de tanden van de T-Rex wanneer hij zijn bek dicht heeft, die als het ware uit zijn bek steken. Als je denkt aan de wereldberoemde dinosaurus, denk je waarschijnlijk meteen aan een gigantisch monster met lange tanden, maar wetenschappers zeggen dat dit dus ver van de werkelijkheid is.

Film
Zo zegt Dr. Mark Witton van de Universiteit van Portsmouth en medeauteur van dit nieuwe onderzoek: "Iedereen denkt dat de T-Rex er zo uitziet vanwege 'Jurassic Park', maar daar moet verandering in komen. Deze beesten hadden veel meer hagedisachtige gezichten dan wij denken".

Het onderzoek van Witton is niet enkel en alleen gebaseerd op computermodellen op basis van genetica. Hij heeft met vele collega's fossielen en botten onderzocht die bewaard zijn gebleven sinds de dinosaurussen miljoenen jaren geleden uitstierven.

Eerlijk is eerlijk, de T-Rex in Spielbergs film is dan misschien niet 'de echte', hij ziet er wel nog steeds spectaculair uit.



NieuwsFilm

meest populair