'Friends'-actrice Jennifer Aniston speelde bijna mee in deze Tarantino-film

'Friends'-actrice Jennifer Aniston speelde bijna mee in deze Tarantino-film

Het had allemaal heel anders kunnen lopen

Soms vissen regisseurs naast het net als het om castings gaat. Zo had Brad Pitt eigenlijk Neo in The Matrix moeten spelen en John Travolta de hoofdrol in Forrest Gump. Nu blijkt dat Friends-actrice Jennifer Aniston een rol in een Quentin Tarantino-film heeft laten schieten.

Het is haast ondenkbaar dat er een periode was waarin Jennifer Aniston niet wereldberoemd was. De filmster werd in 1994 in èèn klap wereldberoemd door haar vertolking als Rachel Green in de sitcom Friends. Toch had haar carrière heel anders kunnen lopen.

Quentin Tarantino
In het jaar 1994, waarin het eerste seizoen van Friends werd gemaakt, was filmregisseur Quentin Tarantino opzoek naar een actrice om in zijn nieuwe film Pulp Fiction te spelen.

Naar verluidt ging de voorkeur uit naar Jennifer Aniston, die het aanbod echter afsloeg wegens opnames van de populaire sitcom.

De rol waarvoor Tarantino de actrice had willen casten betrof die van Mia Wallace, waarvoor uiteindelijk Uma Thurman gecast werd.

Kill Bill
Alhoewel het nu een bizarre vertoning zou zijn geweest om Aniston te zien dansen met John Travolta in de cultfilm van Tarantino, bleek het uiteindelijke besluit beter uit te pakken voor iedereen hun carrière.

Op de filmset van Pulp Fiction werd namelijk de basis voor Kill Bill gelegd, de film die van Uma Thurman een nog grotere wereldster maakte dan dat ze al was en, misschien wel, de bloederigste Tarantino-film tot op heden.

Je kan Pulp Fiction momenteel streamen op Netflix



NieuwsFilm

meest populair